Kisgyermekek kétéves kor alatt általában ingyen, de mindenestre nagy kedvezménnyel utaznak az egyes légitársaságok járatain, lévén, hogy külön helyet nem kapnak, a szülő ölében kell utazniuk, így olcsó, de kényelmetlen utazásnak nézve elébe. Persze, ha szerencsénk van, akkor a melletünk lévő hely üres, és akkor éppenhogy elférünk a gyerkőc szórakoztatására és fizikai szükségleteinek kielégítésére magunkkal cipelt plüssállatok, könyvek, zenélő mindenfélék és cumisüvegek, kekszek, bébiételek mellett. Nem utolsósorban pedig a szomszéd utas haját nem húzogatja, nem keni össze csokival, nem lökdösi és nem akar mindenáron az ölébe ülni.

Szabályok a repüléssel kapcsolatban:
Biztonsági vizsgálat: A bébiétel és a cumisüveg bevihető a tranzitba, még úgy is, ha a cumisüveg tele van itókával. Ferihegyen a biztonsági személyzet megkóstoltatja az italt a babával (2009. április), biztos, ami biztos:-) De pl. Brüsszelben (2009. április) ezzel nem foglalkoztak, úgyhogy ez is repülőtérfüggő.
Ha a babakocsit bevisszük a tranzitba, akkor az összecsukott babakocsit is átvilágítják.
Ülés: a baba mindig ablak mellett kell üljön, biztonsági előírások miatt. Az ölünkben ülve be kell őt is kötni, a saját biztonsági övünkre kapott kiegészítő övvel.
Babakocsi: babakocsi feladható poggyászként már a check-in pultnál, vagy később, közvetlenül a beszállásnál, ahol a személyzet elveszi és berakja a raktérbe. Nem számít a súlyhatárba, és nem is kell külön fizetni érte.
Leszállásnál a poggyászként feladott babakocsi vagy speciális csomagként külön, nem a futószalagon érkezik, vagy normál csomagként egyszercsak megpillantjuk a futószalagon, általában a bőröndök előtt (ezt repülőtere válogatja, Ferihegyen futószalagon érkezett a babakocsi (2009. április).
A beszállásnál leadott babakocsit pedig landolás után a gép kijáratához viszik, és már bele is lehet tenni a Manót.
Bébihordozó: a babakocsihoz hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy ha nem adjuk fel poggyászként, és beszálláskor a személyzet látja, hogy a melletünk lévő hely üres, akkor a hordozót bevihetjük a gépre, és a melletünk lévő ülésre tehetjük, így sokkal kényelmesebb lesz az utazás. ( A bébihordozót is be kell kötni az ülés biztonsági övével.)
Étkezés: ha az ölünkben utazik és nem alszik, akkor a mi részünkről el is lehet felejteni:-) Repülőtársaság függő, hogy a baba kap-e ételt, ha van rá lehetőség, akkor a jegyvásárlásnál kell előre jelezni az igényünket.

Author

Write A Comment