Babával, kisgyerekkel, akár babakocsival is kellemes séta a Budai hegyekben a Csillebérc mellett található Frank-hegy, jobban mondva a hegyen található Kolacskovszky turistaház  „meghódítása” (Frankhegy panzió).
Gyerekeknek kellő inspiráció a túra végén a turistaház játszótere, felnőtteknek pedig a hideg sör és meleg étel,  és a fantasztikus kilátás! Az ételekről nem tudok beszámolni, mert nem kóstoltuk. A kinti padokon is el lehet fogyasztani az éttermi ételeket, de itt önkiszolgáló rendszer van (ami esetleg érthető, ha teltház van), csak kikiabálnak a turistaházból, hogy „kész a brassói!!”, és akkor sem viszik ki, ha csak egy asztalnál esznek, mint ottjártunkkor is éppen. Ez nem vall igazi vendéglátósra, de egy alkalomból nem ítélkezem:-) 
A turistaház több útvonalon is megközelíthető, mi a KFKI-tól indultunk.
A rövid, inkább kirándulás, mint túra útvonala: a KFKI parkolójától erdei úton a turistaházig. Ez egy kellemes, kb. 20-30 perces séta az erdőben, enyhe szintkülönbséggel.
A térképen látható, hogy Gazdagrét felől is lehet indulni, sőt akár egy körsétát is lehet tenni, hogy meglegyen a kellő kilométerJ


Author

Write A Comment