Amikor barátainknak mondtuk, hogy Salgótarján mellé, Salgóbányára megyünk hosszúhétvégére, enyhén szólva is furcsán néztek ránk. Mindenki egy csúnya városra és/vagy Győzikére asszociált:-) 
Szögezzük le: a város tényleg ronda. Viszont rengeteg kulturális programot szerveznek, van színház, vannak fesztiválok, szóval zajlik az élet. Salgótarján sokkal több, mint ami a fejekben róla kialakult általános kép. A város Tourinform irodája a központban, a művelődési ház oldalában található, nagyon  kedvesek a munkatársai, és szép, informatív a honlapjuk is. 
Mi azonban túrázni jöttünk! Ugyanis Salgóbánya gyönyörű környezetben, a Karancs-Medves tájvédelmi körzet területén fekszik, a Salgó vár aljában, túraútvonalak között. A szállásunkra véletlenül bukkantam az interneten, és mindjárt tudtam, hogy ide jönnünk kell. Nem csalódtunk, nagyon szép, új apartmanok, szerintem két család együttes pihenéséhez ideális helyszín. Gyerekek élvezték a kertet, a hintát, mi pedig a bográcsozástJ Kaptunk kiskádat és kiságyat, etetőszék nincs, de nem tartom lehetetlennek, hogy ha legközelebb mennénk, már az is lenne. A ház tele van játékokkal, nem kell vinni szinte semmit. Van egész kicsiknek minikonyha, van nagyobbaknak kártya, sakk, dominó, tollas. Felnőtteknek tv, dvd, internet, de mi be sem kapcsoltuk a négy nap alatt a tévét, és nem is hiányzott. Honlap: www.vorosfenyo-apartman.hu
Péntektől hétfőig voltunk, mindennap kirándultunk egy kicsit. Pénteken a gyerekek délutáni alvása után felmentünk a Salgó várhoz. Ez egy nagyon könnyű, a háztól alig 20 perces séta, gyerekkel a háton:-) A kilátás gyönyörű, gyerkőcnek pulcsi kell, mert itt mindig hűvösebb van, és fúj a szél. 
Túra időtartama: 20 perc felfelé , 20 perc lefelé
Túra nehézsége: nagyon könnyű
Szintkülönbség: kb. 125m
Legmagasabb pont: 625m
Gyerekek életkora:
– hátihordozóban egyéves, másféléves
– gyalogosan 3,5 éves
Author

Write A Comment