La Villa déli részén lévő kabinos felvonóval indultunk, a 2078 m magasan fekvő fennsíkra, Piz La Ila-ra. Túrázás szabadon választható, minden hütte max. +/- 150 méter szintkülönbségre van egymástól. Lehet babakocsival is túrázni egyet, a felvonó elbírja, az utak pedig tökéletesek. Persze, azért ezekhez az utakhoz inkább a nagykerekű babakocsik passzolnak.
Eredeti célunkat eltévesztve a Piz Arlara hüttéhez (2002 m) jutottunk el,
majd a La Brancia hütte mellett üzemelő új hütténél ebédeltünk, ha jól emlékszem La Table-nak hívták. A hütte jól néz ki, van játszótér, és kisállatok, de a kaja csapnivaló. Az egyetlen hely, ahol a bratwurst ehetetlen volt. Szóval , tessék kikerülni ezt a helyet!!
Érdemes útba ejteni a fennsík nyugati oldalán lévő Col Alt kilátót, továbbá a keleti oldalt, ahova mi nem jutottunk el (Las Vegas, Piz Surega), mert megláttuk a közelben képződött fekete felhőt.
Visszafelé is nagyon szép úton sétáltunk a felvonóhoz, kicsit erdőben, kicsit mezőn.
Az eső elől pedig behúzódtunk a felvonó melletti, Club Moritzino-ba. Igazi retró, az 1966-os berendezés még használatban van. Szerencsére a pelenkázó a mosdóban már mai darab, ami jó szolgálatot is tett. Sajnos, csak egy sütit ettünk, és már csak itthon olvastam, hogy ez az egyik legjobb étterem Alta Badia-ban, messzeföldről látogatják fenséges halételeiért (2100 m magasan!!!).
Ha nem is annyira, mint a Seiser Alm, de ez a fennsík is szép, jó időben lehet látni a Marmolada-t, nekünk azonban most nem mutatta meg magát.
Lefelé is a felvonóval jöttünk, mire leértünk, el is állt az eső…
Térkép: Panoramakarte, Alta Badia, 1:25000, www.trekking.suedtirol.info
Táv: 5 km
Szint: 100m fel, 100m le
Idő pihenésekkel: kb. 2,5 óra
Legmagasabb pont: 2078 m

Gyerek: 13,5 hónapos hátihordozóban


Author

Write A Comment