Első túránk Alta Badia-ban egy babakocsis, könnyűnek ígérkező, belmelegítő, sétálós túrának ígérkezett. A túra vége felé viszont nyilvánvalóvá vált, hogy apa elnézte a szintvonalakat a térképen, és sokkal jobban illett volna a „sétához” a bakancs és a hátihordozó, mint a babakocsi és a szandál.
La Villa-ból (1433m) a Rio Gran Ega folyó mellett elsétáltunk babakocsival a következő faluba, San Leonardo-ba, a templomhoz (1324m). Nagyon romantikus útszakasz, a hivatalos marketing szerint ez a legromantikusabb rész az egész DolomitokbanJ Tény, hogy nagyon kellemes az út a folyó mellett, gyalogosan, babakocsival (lásd fotó) és biciklivel is járható. A folyó nagyon szép, most nem volt túl bővizű, de ez július végén érthető.
San Leonardo nem egy nagy település, de gyönyörű fekvésű. A templomig mentünk, ami szintén nagyon szép, barokk templom.
Miután felmásztunk a templomhoz, és lefényképeztük, visszamentünk kicsit, és játszóterezett egyet a gyerkőc, mi pedig kifújtuk magunkat.
Innen lementünk a völgybe, aztán felfelé Pedraces-be, egy másik kis falu San Leonardoval szemközti hegyen, és onnan még feljebb a Lech de Sompunt (1477m) tóhoz. A tó előtt már igencsak kifáradtam, felfelé tolva a babakocsit, igaz, hogy üresen, mert gyerkőc megunta, és Apa vitte ölben, de még így is elegem volt a nagy melegben. Alig vártam, hogy meglássam a tavat, hogy feledtesse az utolsó métereket. Megláttam. A levegő hőmérsékletének és az emelkedő meredekségének függvényében nekem ez a tó irtó kicsinek tűnt, meg sem érdemelte, hogy megnézzemJ Na, persze, miután a tó partján lévő étteremben ettem egy ruccola salátát parmezánnal és nyers sonkával, és ittam friss narancslevet, mindjárt helyreállt a rend, és igencsak helyes kis tavacskává változott a szememben.
Azt már meg sem említem, hogy itt is van játszótér… gyerkőc teljesen elmerült a halak fixírozásában, és a mellettünk ebédelő két család 2 hónapostól kb. 3 éves korig szóró 4 gyerekével való ismerkedéssel. Ja, és a másik asztal alatt heverésző pincsivelJ
A tótól hazáig még kb. 15-20 percet gyalogoltunk, és mire hazaértünk el is eredt az eső.
Térkép: Panoramakarte, Alta Badia, 1:25000
Táv: kb. 8km
Szint: lefelé kb. 110m, felfelé kb.150m
Idő: kb. 4 óra pihenésekkel
Gyerek: 13,5 hónapos babakocsiban és ölben
Author

Write A Comment