Az előző napi fáradalmak után nem volt kedvem egy újabb fel-le túrához. Apuka viszont még elemében érezte magát, de a most következő túra után már ő sem…
Apa-túrát lejegyezte Apa, mint vendégszerző:-) Wolkenstein-ből a Langental-ban lévő kis templomig, St.Sylvesterig (1632m) egy könnyű séta (ezt mi is teljesítettük egy másik nap délutánján babakocsival), majd a templomtól jobbra kedves kis ösvény vezet fel a völgybe, kedves az első 10 méteren.
A Chedule völgyben meredek kaptatók és enyhébb emelkedők váltják egymást a völgy végén lévő hágóig (2469m). A völgy felső része sziklás, nyitott. A hágóra vezető úton szükséges „némi” lépésbiztonság, de ha egy szemközt jövő pincsi kutya meg tudta csinálni, akkor én is nekivághattam.
A hágó túloldalán lévő függőleges falra gyakorlatilag egy lépcsőházat építettek, a kb. 80 méteres szint áthidalására.
Innen már sima az út a Jimmy hüttén keresztül (2222m), onnan kicsit emelkedve 2298m a Dantercepies hütte és a felvonó állomás felé.
Ennél a pontnál ajánlott befejezni a túrát, és a felvonóval lemenni a faluba, de most nem így történt…, innen már én folytatom (Anya) merthogy én és a gyerkőc feljöttünk felvonóval a Dantercepies hüttéhez (jelen esetben az én hátamon a gyerkőc, azt hittem bet..k, amíg felértem a felvonóhoz (1645m), pedig kb. 80m szintet kellett csak leküzdenem:-), és egy kicsit túrázhatnékom lett. Úgyhogy elindultunk le a völgybeJ
Először a Panoráma hütténél (15 perc) megálltunk,
ettünk, ittunk, gyerkőc pedig, natürlich, játszóterezett. A pihenő után még 45 perc séta a falu, és mondanom sem kell, hogy nagyon szép az útvonal.
Térkép: Tabacco, Gröden – Seiser Alm, Sella Ronda, 1:25000
www.trekking.suedtirol.info (nagyon jó oldal!! most találtam!)
Táv: 9 km
Szint: 950 fel, 950 le
Idő pihenések nélkül: kb. 4,5 óra
Idő pihenésekkel: kb. 6 óra
Legmagasabb pont: Apa túrája 2469m, gyerkőcös séta 2298m
Gyerek: 13,5 hónapos hátihordozóban
Author

Write A Comment