Wolkenstein-ből átbuszoztunk St.Ulrich-ba, a főtérre. Innen elsétáltunk a Seceda kabinos felvonóhoz, ami felvitt bennünket 2456 m magasra, a fennsíkra.
És újra csak ismétlem önmagam, gyönyörű panoráma, gyönyörű hegyek és rengeteg túraútvonal várja a vállalkozó szelleműeket. Vannak könnyebb és nehezebb, rövidebb és hosszabb utak, több hütte, ha megfárad a vándor.
Hihetetlen jól néznek ki a ferde, zöldellő sziklák. És az egész fennsík meseszép. Minden kanyar után lehet egyet fényképezni, és mindig azt hiszi az ember, hogy nem lesz szebb. Pedig igenJ
Mi egy kisebb túrát tettünk, először felsétáltunk a kereszthez, a Seceda csúcsra (2518m), majd vissza.
És amit már itthon kiszemeltem, és az életben még sokkal szebbek, mint a képeken, azok a fantasztikus ferde sziklák!
Ezek alatt elhaladva, és ezer képet kattintgatva haladtunk a Troier Alm felé,
majd a hüttét elhagyva egészen le a Col Raiser felvonó-hoz (2107m).
Itt aztán a felvonó melletti Odles hüttében ettünk, ittunk, gyerkőc homokozott, hintázott, kiskecskét, nyulakat nézegetett, haverkodott a kis olaszokkalJ
A Col Raiser felvonóval lementünk a faluba, St. Christina-ba, itt még egy kicsit rá kell húzni, kb. 10-15 perc séta a felvonótól a buszmegálló (szemben a Hotel Dosses), és busszal vissza Wolkenstein-be.
Az egyhetes Val Gardena-i túrázásban ez a nap vitte el a pálmát, ez a táj tetszett a legjobban, ezt találtuk a legszebbnek.
Térkép: Tabacco, Gröden – Seiser Alm, Sella Ronda, 1:25000
Táv: kb. 4 km
Szint: le 470m, fel kb.60m
Idő pihenésekkel: kb. 4 óra 15 perc
Gyerek: 13,5 hónapos hátihordozóban
Legmagasabb pont: 2518m
Author

Write A Comment