Célunk babakocsival a szomszéd faluban található Fischburg. Ehhez természetesen minden adott, ugyanis van egy úgynevezett Promenadenweg, az egykori gőzvasút nyomvonala, ami átszeli a völgyet, összeköti a három falut, St. Ulrich-ból St. Christina-n keresztül Wolkenstein-ig, és ami a babakocsisoké, gyalogosoké és bicikliseké. Nem utolsósorban fantasztikus a kilátás az út szinte minden pontjáról, és hogy fokozzam, több játszótér is kialakításra került, nehogy a gyerekek elunják magukat útközben.
A völgyben ezt a 31 km hosszú, 760 mm nyomvonalú gőzvasutat 1915-1916-ban rekordidő, 4,5 hónap alatt építette 3500 katona, 500 civil munkás és 6000 éhező és fagyoskodó orosz hadifogoly. Az utolsó gőzmozdony 1960-ban indult útjára, és ma St. Ulrichban van kiállítva.
Wolkensteinből, a Jégcsarnok mellől indultunk. Útközben megebédeltünk, aztán elértünk a Fischburg-hoz, ami manapság nem látogatható, tehát csak messziről szemléltük. Aztán, mivel még bőven éreztük magunkban az erőt, és a Gyerkőc úgyis aludt, mentünk tovább a panorámaúton, egészen St. Ulrich központjáig. Nagyon szép, kellemes, enyhén lejtős útvonal, gyerkőc játszóterezett is útközben.
Erre a szakaszra 8,5 km-t mértünk, lehet, hogy picivel több, lehet, hogy kevesebb. St. Ulrich-ból aztán hazabuszoztunk.
Nagyobb térképre váltás

Térkép: Tabacco, Gröden – Seiser Alm, Sella Ronda, 1:25000

Táv: kb. 8,5 km
Szint: nem jelentős
Idő pihenések nélkül: kb. 2,5 óra
Gyerek: 13,5 hónapos babakocsiban
Author

Write A Comment