2009. október 11., vasárnap

A Cinkotai parkerdő


Amikor elállt végre az eső és kisütött a nap, Gyerkőcöt Apa felvette a hátára és elindultunk egyet sétálni a közeli Naplás-tóhoz (XVI. kerület).
A Naplás-tó Budapest legnagyobb álló vízfelülete, nyaranta horgászok, télen korcsolyázók látogatják.A tó a Szilas-patak árterülete, és természetvédelmi terület. A tavat körbe lehet sétálni, kb. egyórás program, erről mi most a kellemetlenül erős szél miatt letettünk.
A tó mellett fekszik közel 80 hektáron a Cinkotai parkerdő, ide indultunk egy könnyű délutáni sétára. Az információs tábla alapján kerestünk játszóteret, de nem találtunk, így az a fénykép valószínűleg egy másik parkerdő játszóterét ábrázolja, vagy nagyon nem figyeltük a környezetet séta közben:-) Ha valaki tud erdei játszótérről a Cinkotai parkerdőben, kérem írjon!
Az erdő nagyon helyes, különösen most az őszi színekkel! Szintkülönbség gyakorlatilag nincs, táblával jelzett ösvények nincsenek, de a sétautakon eltévedni nem lehet. Vannak jól karbantartott tűzrakóhelyek, el is határoztuk, hogy tavasszal szervezünk ide egy sütögetést a túratársaknak.
Egy órát sétáltunk, az információs táblától indulva, majd oda visszaérkezve. Az útvonalat nem tudom, amerre láttunk ösvényt, arra mentünk:-)
 
Kellemes délutáni séta volt, erdő feeling a kertvárosban!

1 megjegyzés:

3 kislány, én meg egy férj írta...

Imádom! Télen remek kori pálya (alig lehet parkolni), ősszel meg jó kis kirándulóhely.
Gyerekkoromban az iskola is gyakran szervezett ide programokat, hogy csak egyet említsek Honvédelmi Napot :-))
Nem is kell jobb falevél lelőhely. Hannával itt fogjuk a lepréselni valókat összeszedni.
Abban az egyben nem vagyok biztos, hogy ez még XVI.kerület vagy már XVII.?

ui. De jó dolga van ennek a Lackó gyereknek!!