Amikor elállt végre az eső és kisütött a nap, Gyerkőcöt Apa felvette a hátára és elindultunk egyet sétálni a közeli Naplás-tóhoz (XVI. kerület).
A Naplás-tó Budapest legnagyobb álló vízfelülete, nyaranta horgászok, télen korcsolyázók látogatják.A tó a Szilas-patak árterülete, és természetvédelmi terület. A tavat körbe lehet sétálni, kb. egyórás program, erről mi most a kellemetlenül erős szél miatt letettünk.
A tó mellett fekszik közel 80 hektáron a Cinkotai parkerdő, ide indultunk egy könnyű délutáni sétára. Az információs tábla alapján kerestünk játszóteret, de nem találtunk, így az a fénykép valószínűleg egy másik parkerdő játszóterét ábrázolja, vagy nagyon nem figyeltük a környezetet séta közben:-) Ha valaki tud erdei játszótérről a Cinkotai parkerdőben, kérem írjon!
Az erdő nagyon helyes, különösen most az őszi színekkel! Szintkülönbség gyakorlatilag nincs, táblával jelzett ösvények nincsenek, de a sétautakon eltévedni nem lehet. Vannak jól karbantartott tűzrakóhelyek, el is határoztuk, hogy tavasszal szervezünk ide egy sütögetést a túratársaknak.
Egy órát sétáltunk, az információs táblától indulva, majd oda visszaérkezve. Az útvonalat nem tudom, amerre láttunk ösvényt, arra mentünk:-)
 
Kellemes délutáni séta volt, erdő feeling a kertvárosban!
Author

1 Comment

  1. Imádom! Télen remek kori pálya (alig lehet parkolni), ősszel meg jó kis kirándulóhely.
    Gyerekkoromban az iskola is gyakran szervezett ide programokat, hogy csak egyet említsek Honvédelmi Napot :-))
    Nem is kell jobb falevél lelőhely. Hannával itt fogjuk a lepréselni valókat összeszedni.
    Abban az egyben nem vagyok biztos, hogy ez még XVI.kerület vagy már XVII.?

    ui. De jó dolga van ennek a Lackó gyereknek!!

Write A Comment