A ködös idő nem kedvezett a túrázásnak, de mindenképpen szerettünk volna hármasban kimozdulni, így aztán kipróbáltuk, Lackó mennyire érdeklődik a cápák iránt:-) Jelentem, igen erőteljesen érdeklődik! Igen-igen, a Tropicarium-ra esett a választás, és nem bántuk meg. Mi eddig is mindig élvezettel nézegettük a trópusi halakat, miközben nosztalgiával emlegettük a thaiföldi és malajziai sznorkelezéseinket, amikor bohóchalat foghattam és cápát láthattam 4 méterre tőlem (igaz, hogy csak valamilyen veszélytelen, növényevő cápa volt:-). És most már újabb lelkesedő jelentkezett, Lackó is simogatta a rájákat a Tropicarium medencéjében:-) A bohóchalaknak és cápáknak pedig extázisban kiabált valamit babanyelven, láthatóan valami pozitívat:-)
Hazafelé még érezhetően emelkedett volt az energiaszint a Gyerkőcben, így a Lágymányosi hídnál a Kopaszi-gát felé  kanyarodtunk.
Én még a West-Balkánban voltam arra utoljára (ez, lássuk be, nem tegnap volt:-), és hát azóta nem jártam ott, csak az újságokból értesültem a magyar módra botrányokkal tarkított fejlesztésekről.
Botrány ide, botrány oda, végre egy európai fővároshoz méltó park született!! Ahogy megérkeztünk, és kiszálltunk az autóból, éreztem, hogy megtaláltam a törzshelyem! Itt rendszeres látogatók leszünk (de miért nem jöttünk ide már korábban????)!
A park gyönyörű, és (számomra) meglepően nagy területet „tájépítészkedtek”, biztos kézzel tervezve a fű, fa, utak, hidak, játszótér, éttermek, pavilonok arányát, az öbölbeli plage és a bejáratnál lévő vizirendőrség épületéről nem is beszélve. Nagyon hangulatos, élhető, szerethető, modern, sétálásra, napozásra, piknikezésre csábító park lett.
Kisgyerekeseknek idilli a környezet, tökéletes a hely a motorozásra, futóbicajozásra, bicajozásra,   játszóterezésre (a bejárattól kicsit távolabb, a szintén nagyon hangulatos és gyerekbarát étterem mellett található), babakocsizásra, labdázásra, kacsázásra a Dunánál!
A park épületei a két étterem, egy kis kiállító pavilon és egy iroda kivételével gazdára várnak.
Készítettünk pár képet, amíg a fényképezőgép meg nem adta magát, de itt, az Öböl honlapján sokkal jobb kpek találhatóak.

Author

Write A Comment