Eljött az ideje, hogy Lackó is kipróbálja, milyen az, ha januárban 33 fokos melegben fürdik az ember a tengerben:-) Elárultuk azért neki előre, hogy nagyon jó:-))
Az úgy kezdődött, hogy augusztusban Ági barátnőm kapott egy hírlevelet a KLM-től, egy szuper akciós bangkoki repülőjegy-ajánlattal. Gyorsan megkérdeztük a fiúkat, mit szólnának egy hosszabb nyaraláshoz, és mivel lelkesen bólogattak, így villámgyorsan megvettük a repülőjegyeket a Budapest-Amszterdam-Bangkok járatra!
Augusztus óta számoljuk a napokat, és az utóbbi két hónapban pedig tervezzük az útvonalat, keresgetjük a szállásokat, lassan név szerint felsoroljuk dél-thaiföld szigeteinek szálláshelyeit, az ázsiai repülőjáratok menetrendjét, a thaiföldön fellelhető gyerekprogramokat.
Egy héttel vagyunk az indulás előtt, végleges az útvonal, szállásokat lefoglaltuk, összeállt a csomagolási listánk, gyerekek megkaptak minden oltást, beszereztük a vízumot, és elárultuk végre a nagyszülőknek, hogy hova készül az egy szem unokájuk:-)
Szóval, az úticél Dél-Thaiföld, ahol még sem mi, sem Ágiék nem voltak, dacára annak, hogy mind a négyen már többször voltunk Thaiföldön, illetve Ázisában hátizsákos turistaként. Most a gyerekek miatt az útiterv nem lehet feszített tempójú, de azért nem hazudtoltuk meg magunkat, és a három hét alatt lesz dzsungel, lesz elefánt, lesz tengerpart, lesz snorizás, lesz hajózás, lesz lakatlan sziget feeling és persze lesz mind a négyünk nagy kedvence, a bangkoki lófrálás.

Az útvonalat a lenti térképek illusztrálják, szavakban pedig, íme:
2010.01.23. Budapest-Amszterdam-Bangkok
Bangkok-Surat Thani (repülő)
Surat Thani – Khao Sok nemzeti park (autó)
Khao Sok nemzeti park – Krabi, Ao Nang (autó)
Ao Nang – Koh Phi Phi (hajó)
Koh Phi Phi – Koh Ngai (hajó)
Koh Ngai – Pak Meng (hajó)
Pak Meng – Krabi (autó)
Krabi -Bangkok (repülő)
Bangkok – Amszterdam-Budapest 2010.02.13.

A tervem az, hogy Thaiföldről folyamatosan frissítem a blogot, remélem, sikerülni fog.
Addig is megpróbáljuk a csomagolási listán szereplő összes cuccot valahogyan bepakolni a szigorúan limitált számú poggyászunkba:-)


Nagyobb térképre váltás


Author

2 hozzászólás

Write A Comment