Delben indultunk a repuloterre, hogy elrepuljunk Surat Thani-ba, ahonnan tovabbutazunk a dzsungelbe. Az Air Asia jaratval mentunk, igazi fapadoshoz meltoan  indulas elott kb. 5 perccel kezdododtt a beszallitas, de startolas utan masfel oraval mar landoltunk is a kis repteren. Gyerekek jol birtak, Lacko most mintha kicsit megijedt volna felszallas kozben, ezert inkabb elaludt.
A repteren kerestunk taxit, talaltunk is, es egy pick uppal elindultunk a Khao Sok Nemzeti parkba, ami kb. egy orara van a reptertol.
A szallasunkat (Khao Sok Riverside Cottage) szinten itthonrol foglaltuk, de sajnos nem volt terkep a szalloda oldalan, igy nem tudtam pontosan, milyen tavolsagra leszunk a nemzeti park bejaratatol. Kiderult, ez a szallas 6,5 km-re van a parktol, es csak autoval lehet elmenni a parkhoz,ami igy nem volt olyan kenyelmes.
Maga a bungalow nagyon helyes volt, basic, de helyes:-) Igencsak termeszetkozelinek tuntek a zajok ejszaka:-)
Mivel delutan erkeztunk, mar csak egy jo vacsora es az alvas volt a program a masnapi turazas elott.
Masnap reggeli utan elvitettuk magunkat a parkhoz, ahol vettunk rengeteg vizet es elindultunk a kb. 8 km-es turara. Homerseklet ezer fok, raadasul Lackonak elozo este hasmenese lett, bepirosodott a popsija, eleg rosszul is aludt, igy aztan fenntartasokkal indultunk az utra, hogyan fogja majd birni a hordozoban. Sejtesunk beigazolodott, az ut elejen aludt egy jot, aztan nyuglodott. Nyuglodo gyerekkel nem lehet igazan turazni, foleg nem 35 fokban, amikor jomagunk is nyuglodunk:-)
Igy aztan a tervezett 3 vizeses helyett csak kettot neztunk meg, es visszafordultunk, igy kb. 6 km-t mentunk a dzsungelben.
Lattunk egy egesz majom csaladot, nagyon edesek voltak, az osveny melletti fakon ugrandoztak, es jol turtek, hogy fotozzuk oket. A vizesesek a prospektus szerint nagyok es attraktivak, es persze bjutiful mindegyik, de lehet, hogy ezt az esos idoszakra vonatkoztatjak, merthogy most ezek maximum csobogok voltak, kb. felmeteres esese volt  a viznek. De csobogonak valoban szepek voltak:-)
Lacko popsija miatti aggodalmunk es Agiek turatagado kedve egybeesett, igy aztan ugy dontottunk, hogy a tervezettnel egy nappal hamarabb, vagyis mar masnap elindulunk a tengerhez.
Sajnaltam nagyon, hogy a masnapra tervezett turat ki kellett hagyjuk, akkor egy kilatohoz mentunk volna, es az allitolag viragzo raflesiat neztuk volna meg. Sebaj, majd legkozelebb!

Author

Write A Comment