2010. február 15., hétfő

Thaiföld, Koh Phi Phi 2., Maya Bay, Viewpoint

Másnap elmentünk a minden turistának kötelező kirándulásra, félnapos hajózásra Leonardo Di Caprio nyomában (Lackó ezúttal is otthon maradt Zolival, mert mindenképpen alvásidőre esett a kirándulás, és hát hajóban aludni elég macerás).
Persze ez sem véletlenül népszerű program, mert tényleg gyönyörű a Maya Bay, az öböl, ahol A part c. filmet forgatták. És hát a közbeeső öblök is lélegzetelállítóak, az átlátszó vízzel, a körbeölelő sziklákkal! A mi esetünkben a lélegzet mellett a csónakmotor is leállt, így kényszerfürdőztünk egy kicsit, amíg a csónakosunk meg nem szerelte a gépezetet (Sir, Ten minutes, ten minutes!!!). Zsófi nagyon élvezte az úszkálást az új úszómellényében:-)
  
Következő megálló a híres Maya Bay volt. Az öblöt alig lehetett látni a sok hajótól és turistától, de még így is lenyűgőzően szép volt. Végre igazi fehérhomokos part, átlátszó, kristálytiszta vízzel! Itt elnapozgattunk egy órát, aztán indultunk haza, még útközben megnéztük a Monkey beach-et, ahol pár darab marketing majom banánt evett, a turisták pedig fényképeztek:-)

  
Miután hazaértünk, elindultunk felmászni a sziget kilátójához, ezúttal Lackóval és Zolival, ebből a programból most Zsófi maradt ki.
A kilátó 300 m magasan van, 100% páratartalom, és 35 fok, és bazi meredek ösvény a megközelítéshez. Már az elején kitikkadtunk, Lackó feladta és elaludt a hordozóban. Mi csak izzadtunk, izzadtunk, izzadtunk, de meneteltünk derekasan felfelé:-) Útközben csodálkozva láttuk, hogy két kilátó is van, hogy melyik az eredeti, azt nem tudjuk, de megnéztük mind a kettőt:-) 
Az elsőt beazonosítja egy antenna, a másodikat egy étterem. Valószínűleg a második volt az igazi:-)
A kilátás tényleg szép volt, megérte felmenni, csak az időzítésünk nem volt tökéletes, mert szembenapfény volt és óriási pára, így aztán nem lettek tökéletesek a képek.
   

A két kilátó között betértünk egy "büfébe",ahol Lackó jót focizott a tulaj kisfiával, és persze nem akart eljönni onnan, így aztán a hegyről lefelé végig sírt a hordozóban...:-)
   

Ide a végére beszúrok pár képet Phi Phi másik oldaláról...
 


3 megjegyzés:

éva írta...

Sziasztok!
Különösen kedves nekem ez a thaiföldi beszámoló, hiszen hamarosan mi is ide készülünk. Jó volt olvasni róla, ahogy a többi kirándulós, tekergős, itthoni programról is.
Várom a folytatást.

üdv,
éva

SKY írta...

Sziasztok!
Hűűű mennyi emléket idéztem most fel... Mi a cunami előtt egy héttel jártunk épp itt. Én a szépöbölben még meg is sérültem, így duplán emlékezetes a hely.
További sok szép élményt Nektek!
Kinga

Admin írta...

Sziasztok, Éva és SKY! Köszönöm a kedves szavakat, Éva jó utat Nektek, én is mennék máris újra:-)
üdv
Szilvi