Zoli szabadnapot kapott, mert nem szereti a kis hajokat, mi pedig longtail boattal indultunk az utikonyvek szerint gyonyoru, csak hajoval megkozelitheto Railay beachre. Ao Nang longtail kikotobol kb. 10 perc alatt atertunk a szomszedos strandra, miutan osszegyult az indulashoz elegseges 9 fo. Lackonal itt megtort a jeg, es bement a tengerbe, jot furdott, aztan homokozott a parton Zsofival. 

Railay tenyleg szep, de megintcsak nem a strand (nekem a feherhomokos part, atlatszo, tiszta viz az etalon), hanem a kornyezete, a fekvese szep az obolnek. Szep, erdekes alaku, hatalmas sziklakkal korbevett partszakasz, turheto szamu turistaval.

Ahova erkeztunk az a Railay west, itt is vannak szallodak, ezek dragabbak, mint a Railay East-en levok, ahova termeszetesen atgyalogoltunk, ha mar ott voltunk. Railay Eastet felejtse el mindenki, aki esetleg ott szeretne megszallni, mert az egy kikoto, alkalmatlan furdesre. A szallasok jopofa helyen, kis szuk utak mellett, egymas hegyen-hatan vannak, de pont ennek megvan a maga baja. Kisgyerekesek nem nem ez a legjobb valasztas szerintem.
Railay Eastrol atgyalogoltunk a Phra nang beachre, ami a Lonely Planet szerint a vilag egyik legszebb strandja. Es most igaza lett, pedig feher homok nem is volt:-) Voltak viszont barlangok, es kulonfele falkepzodmenyek, ha jol emlekszem szinten meszkobol, fantasztikusan nezett ki az egesz! A kis obol tele volt turistaval, szalloda egyetlenegy uzemel itt, egy luxusszalloda ami igazan jo helyet valasztott maganak.
A parton pedig longtail boat-bol arultak a finom thai eteleket, a watermelone shaket, a sok-sok finomsagot. Itt sajnaltam, hogy Zoli ezt nem latta, Railay west nem volt akkora csapas, hogy kihagyta, de Phra nang beach tenyleg gyonyoru volt!
A ket faradt gyerkoccel ujra megvartuk, mig osszejon 9 ember a visszutra, es hazahajoztunk:-)

Author

1 Comment

Write A Comment