Már egy hete és 3 napja, hogy itthon vagyunk, és szép lassan a hó is elolvad. Ez azért nem akadályozna meg abban, hogy akár már holnap elinduljunk vissza, a melegbe:-)
Szóval, nagyon jó volt! Lackó jól érezte magát (leszámítva a fogzást, de inkább a tengerparton nyüglődjünk, mint a mínusz 15 fokban), mi is jól éreztük magunkat, abszolút semmi extra probléma nem volt, sem a repüléssel, sem az alvással, sem a környezetváltozással, sem az evéssel, szóval semmivel, amit az utazást ellenzők felhoznak érveknek:-)
 
Amit másképp csinálnék, az a repülőjegy vásárlás. A Budapest-Bangkok-Budapest útra vennék Lackónak is jegyet (most ugye ingyen utazott, mert két év alatt van, 20 hónapos), mert gyerek nélkül is marha rossz dolog tíz órát egy helyben ülni szűk helyen, de egy gyerkőccel az ölben még rosszabb, még akkor is, ha alszik. Ha kisebb, akkor oké, nem kell neki külön jegy, és kb. 10 hónapos korig adnak ágyat, amiben alhat, úgy talán kényelmesebb.
A másik, hogy ha a három hetes nyaralásból 3 napot túrázunk, azt lehet, hogy meg kell gondolni. Mi vittük magunknak a bakancsokat és a hátihordozót Lackónak, mind a kettő csak a helyet foglalta, mert végülis két napot túráztunk, Lackó pedig egyébként nem nagyon üldögélt a hordozóban üvöltés nélkül, ahogy mi elterveztük pl. a városban való közlekedésnél (helyette maradt az ölben cipelés, és néha a karikáskendő).
Ao Nangban jó lett volna egy babakocsi (Csillának puszi:-), de sajnos nem találták fel a babakocsi-kölcsönzést, pedig igény volna rá:-) Máshol persze a babakocsi is csak plusz teher lett volna, mert se a szigeteken, se Bangkokban nem lehet használni.
Felkészültünk minden lehetőségre, a gyerkőcök is megkapták a Hepatitis A és B elleni oltást, vittünk egy kisebb patikányi gyógyszert, és rengeteg fertőtlenítő kéztörlőkendőt és gélt, amiből egyet sem használtunk el:-) Gyógyszerből is csak a legszükségesebbeket kellett volna vinni, mert nagyon jól felszerelt patikák vannak, minden kapható. Pelenka is van, popsitörlő is van, ezt szerencsére olvastam utazás előtt, úgyhogy nem is vittünk sokat magunkkal.
A szállásokon kiságy és etetőszék általában van, persze nem a hátizsákos szállásokon. Arra az esetre, ha nincs fürdőkád, vittünk felfújható kismedencét, de ez sem kellett, csak játszani, mert Lackó megszerette a zuhanyzást:-) 
 
A kaja pedig egyáltalán nem gond, ha nem eszi a gyerkőc az ázsiai kaját, akkor van McDonalds:-)
Vittünk pár játékot és könyveket is, de a legjobb játék a rámpázás és lépcsőzés volt, ez minden mennyiségben  kifáradásig:-)
 
Végül, a Top 5 legjobb pillanat a három hét alatt:
1. Lackó a fodrásznál 
2. Sunda Resort, a rizsföldje és a végtelenül barátságos személyzete
3. Watermelon shake
 
4. Koh Ngai 3 kg-os fokhagymás sült hal
 
5. Az open-air fürdőszobák
 
Author

Write A Comment