A dzsungelbol minibusszal indultunk Krabiba, az ut kb ketoras volt, Lacko a felet ataludta, a masik feleben nezelodott. Ez a minibusz persze nem a normal buszpalyudvarra erkezett, ahonnan a menetrendszerinti buszokal (szongtojokkal) lehet tovabbmenni Ao Nangba, hanem a varos szelere, ahol a turistakbol elo, az atlagosnal magasabb diju taxisokkal kenytelen az ember utazni, ha nem akar ott alldogalni az ezer fokban, gyerekkel, csomagokkal. Persze, igy is csak 300 thai baht/autorol beszelunk, ami atszamitva kb. 1500 ft:-) de ez a helyi viszonylatban sok penz. Alkudtunk egy kicsit es vegul elmentunk arra a szallasra, amit masnaptol lefoglaltunk, hatha tudnak adni meg egy ejszakara szobat. Nem tudtak sajnos, de segitettek keresni masikat, es meg ingyen el is vittek minket az egyejszakas szallonkhoz, a Verandah Ao Nang-ba. Teljesen jo kis szallas volt, a varoska kozepen, mint kesobb kiderult, egy szorakoztato utca mellett, ami csak ejszaka volt zavaro, mert harom helyrol szolt a zene egyszerre:-)

Delutan meg kiprobaltuk a tengert Lackoval, de nem tetszett neki, nem akart belemenni. Na, majd legkozelebb:-)

Maga a hely, a kisvaros, Ao Nang egy turistakozpont, sok uzlettel, etteremmel, szorakozohellyel, es rengeteg-rengeteg emberrel, szoval semmi extra. A part nekem nem tetszett, egy hosszu, keskeny, nem szep homokos part, nagyon sok hajoval (ami viszont delutan a naplementeben nagyon fotogen).

Ao Nangnak negy tengerpartja van: Phra Nang beach, Railay beach, Ao Nang beach, Nopparat thara beach. A kepen ugy tunik, hogy feherhomokos a part, de nem:-) 

Viszont Ao Nang kivalo liindulasi pont a kulonfele kirandulasokhoz, mert a kornyezete maga, az gyonyoru. Karsztsziklak, mangrove erdok, rengeteg kis sziget, a Phang Na bay, szoval el lehet tolteni itt egy hetet minden nehezseg nelkul.

Author

Write A Comment