Babatvölgy Budapest felől megközelítve közvetlenül Gödöllő után a „Szent István Egyetem tanüzem” táblánál balra fordulva található, az M3-as autópálya „alatt”. A völgyben több kis mesterséges tó van, az első egy horgásztó, ha nem szeretnénk pecázni, csak sétálni egyet a tó körül, akkor ezt ingyen megtehetjük, fizetni csak a horgászoknak kell. Kicsit zajos a tó az autópálya miatt, de ettől még ajánlható a hely.
 


Ha tovább indulunk, akkor kb. 2 km múlva elérünk egy jobb sorsra érdemes épülethez, a Grassalkovich istállókastélyhoz, aztán innen nem messze a lovas központhoz (itt már nem hallatszik az autópálya zaja), ahonnan mi a piros jelzésen mentünk tovább, majd a szántóföldet megkerülve egy szekérúton kanyarodtunk vissza a zöld jelzésig, ami a lovardához vezetett.

    
Szép, nyugodt hely, sok a kutyás, (mintha egy kutyaiskola is működne itt), túrázókkal nem találkoztunk, pedig kellemes idő volt. Ha a gyerekek bírják, akár a nem túl messzi Domonyvölgyig is el lehet sétálni.
Parkolni a horgásztónál is lehet, de feljebb a lovardánál is, és a kettő között az autópálya híd alatt is. Szerintem akár túrababakocsival is járható a környék (kiskerekűvel nem, mert elég homokos az út).
Ha az autópálya hídnál hagyjuk az autót, akkor a piros jelzésen elindulva érinti az út a Pap Miska forrást, mi ezt most kihagytuk, majd legközelebb.
Térkép: elvileg létezik Gödöllői dombság turistatérkép, de nem tudom a mostani útépítések miatt mennyire lehet aktuális (egyébként én most nem kaptam), www.turistautak.hu
Szint: alig
Táv: kb. 4,5 km

Idő: kb. 2 óra (sétával, motorozással, nézelődéssel)

Author

Write A Comment