A Wolfgangsee-parti faluból, St. Gilgenből indul a Zwölfernhorn felvonó az 1476 méteren lévő végállomására, 908 méter szintkülönbséget leküzdve. A felvonó elég retró, de működik, babakocsit is fel lehet vinni:-) A panoráma meseszép. A hegytetőn pedig még szebb:-)

Fent több túraútvonalból lehet választani, mi a babakocsival is járható Panorama-rundweg-et választottuk, így Lackó egy jót aludt az alpesi levegőn.

A panorámaút könnyebb sétaút, sok paddal, de azért néha megszenvedtük, míg feltoltuk az emelkedőn a babakocsit gyerekestől (a kiskerekes babakocsi esélytelen ezen a terepen). Az út 3,5 km hosszú, lassan poroszkálva sem volt több, mint 1óra 10 perc.

  

Visszafelé a felvonó melletti Franzl’s hütte-ben ebédeltünk, ahol egy magyar srác is pincérkedett. A hegyen komoly mountain bike útvonalak vannak, találkoztunk is több bicajossal. Emiatt aztán a hütték is fel vannak készülve a kétkerekesekre:-)

Szörnyű fizikai állapotomnak köszönhetően lefelé is felvonóztunk, Lackó nagy örömére. 
Még megnéztük St. Gilgen falucskát, de mire megtaláltuk volna Mozart édesanyjának szülőházát, eleredt az eső, így hazaautóztunk Strobl-ba.
Térkép: www.wandern.com
Felvonó ára oda-vissza felnőtt 20 Eur, gyerek 14,50 Eur, Salzkammergut Erlebnis-Card kedvezmény igénybevehető.
A felvonó 9:00-től 18:00-ig működik.
Parkolni 3 Eur/nap áron lehet a felvonó mellett.
Author

Write A Comment