2010. november 29., hétfő

Mátra, Mátraszentistván, Síparki bóklászás

"Leesett az első hó a Mátrában" - olvastam a hírt az interneten, így aztán bakancsot fel, szánkót, kamáslikat, hóláncot a csomagtartóba és már indultunk is!
A cél a mátraszentistváni Sípark (hogy miért nincs kitáblázva min. Gyöngyöstől, az számomra rejtély), ami ugyan még nem üzemelt, de szánkózni és a hóban sétálni tökéletesnek ígérkezett. És nagyon pályáztunk a Hóhatár hütte finomságaira, a hidegben egy kis forró teára, forralt borra. Na, ez a része nem sikerült a kirándulásnak.


A hütte és környezete ugyanis inkább egy építési felvonulási területre emlékeztetett, mint egy szezonnyitás előtt álló forraltbor-illatú síközpont vendégcsalogató faházára. Pedig a hütte egyébként szép, és szezonban biztosan jól is működik, de ez most lehangoló volt.


De persze ettől még a szánkózást, a hólapátolást (Lackó imádja), és a sípályákon és környékén bóklászást a hóban nagyon élveztük, főleg, hogy rajtunk kívül talán még 10 ember és egy kutya tűnt fel a dombokon, pedig volt vagy 15-20 cm hó:-)
Az éhségünk pedig Galyatetőn, a Hegyi Kisvendéglőben csillapodott, ahol nagyon kedves kiszolgálás mellett, igazi jó értelemben vett retró hangulatban, finom szlovák és magyar ételek vártak. 


Az útvonal:
Gyöngyösről autóval, az utolsó 13 km elég rossz minőségű szerpentin Mátraszentistvánig, min. téli gumi, de nekünk néhány éve hólánc is kellett. A Síparknál pedig szabadonválasztott bóklászás a környéken.

Táv: bármennyi
Szint: kék sípályának megfelelő
Időtartam: kihűlésig:-)1 megjegyzés:

Ági meg az angyalai írta...

Ti aztán télen se punnyadtok otthon!
Szép lehetett a táj!