Egy plakáton láttam meg a hétvégi úti célunkat, a Milánótól nem túl messze található szafariparkot. Lackót már előre beizzítottuk, hogy az autó ablakán be fog nézni a zsiráf, úgyhogy eléggé várta már az indulást, és szerencsére a zsiráf tényleg benézett az ablakon.

A szafaripark végül is két részből áll, maga a szafaris rész, ahol zsiráfok, zebrák, orrszarvúk, antilopok, gnúk, gazellák (és még jó pár féle párosujjú patás, aminek a nevét nem tudom:-), lámák, muflonok, struccok, oroszlánok, leopárdok, tigrisek, gepárdok fekszenek vagy mászkálnak szabadon, és van a másik rész, ami gyakorlatilag egy kis állatkert és egy kis vidámpark, jópofa játékokkal, és óránként különféle előadásokkal, bemutatókkal, nyáron még vizes attrakciókkal is.
A szafari részt saját autóval, vagy a park kisvonatával lehet körbejárni, szigorú biztonsági előírások mellett: ablakot felhúzva tartani és autóban bennmaradni, nem kinyúlkálni az ablakból, és főleg nem kiszállni. Erre figyelnek is rendesen, mert a parkban több helyen van parkőr, aki szintén a terepjárójában üldögél.
Mi autóval  mentünk, szerencsére nem voltak sokan, lehetett nézelődni. Legjobban a zsiráfok tetszettek a gyerkőcnek, mert azok voltak a legkommunikatívabbak. 
A legszebbek persze a nagymacskák voltak, mindegyik elkülönítve, külön parkrészen, gondolom, nehogy idejekorán megfogyatkozzon az antilop-állomány.

Amikor kiértünk a parkból (egyszer lehet csak körbemenni, kötelező haladási irány van), máris mentünk egy sólyombemutatóra, aztán ebédeltünk, a hullámvasútra nem ültünk fel, de az óriáscsúszdán rengetegszer kellett Apával lecsúszni egy szörnyű szőnyegszerűséggel:-)

 

Még egy cirkuszi előadás után többször kisvonatoztunk, aztán már elég fáradtan az autóban alváshoz, elindultunk haza. 

Több program kimaradt (a háziállatok, dínók, akvárium, hüllők), de a kis 3 évesnek(és nekünk is) így is nagyon tetszett:-) 

Megközelítés:

Árak, nyitva tartás a honlapon: www.safaripark.it


Időtartam: akár egész napos program is lehet, de félnapos mindenképpen
Hogyan: Babakocsival is járható természetesen a park szafarin kívüli része

Author

3 hozzászólás

 1. Zsófi azt üzeni, hogy ő is menni akar. Ja, meg rögtön azt kérdezte, hogy szabadultak ki az állatok. 🙂

 2. Hűha nagyot léptetek!! Csak most olvastam, hogy elköltöztetek!! Kicsit nagyon sajnálom!! Csodás és értékes beszámolók fognak hiányozni!!

 3. Hát Szilvikém, bírom bennetetek, hogy még meg sem melegedtetek, talán még be sem rendezkedtetek de máris jöttök, mentek.
  Eszembe jutott a Germersdorfi szafaripark Ausztriában, a rendszerváltás után mindenki oda ment, hogy bebámuljon a zsiráf az ablakán. Megunhatatlan.
  Azt hiszem a lányoknak a szőnyeges csúszda tetszett volna a legjobban. Lackó nagyon bátor!

  Mentek majd a Dóm tetejére és Gardalandba majd, mert ezetn a két helyen jártunk mi is a lányokkal és érdekel a te szemszögedből is az élmény.

  Puszi

  Ági és a csajok, akiknek minden nap el kell magyaráznom, hogy ti már Milánóban éltek, Lackó oda jár majd oviba stb stb..

Write A Comment