Tenerifén az első kirándulásnak a delfin és bálnalest választottuk, jó idő volt, nem is volt messze a szállásunktól. Reggeli után beültünk az autókba (most is Zsófiékkal nyaraltunk), beüzemeltük a walkie-talkie-kat, gps-eket és elindultunk Los Gigantes kikötőjéhez.
A kikötő felé sétálva már leszólítottak a hajóutat árusítók, így aztán kérdezősködni sem kellett a hajójáratokról. Gyakorlatilag mindegyik társaság ugyanazokat a kirándulásokat kínálja, csak a hajók mások. Van kétórás és 3-4-5 órás hajókirándulás is, természetesen nálunk egyértelmű a kétórás hajó volt a nyerő, a kicsiket ennél többel nem akartuk untatni. A program mindegyiknél bálnák és delfinek megmutogatása, aztán a Masca-öbölben egy kis pihenés, jó időben fürdőzés, és az ár tartalmaz egy italt és egy tányér ételt. Bennünk volt a kétkedés, hogy marketingfogás csak a delfinek beígérgetése, de úgy döntöttünk, hogy hajókázni akkor is kellemes, ha nem lesznek delfinek. Így aztán felszálltunk az egyetlen hajóra, amelyik még bent állt a kikötőben, merthogy a rövid utakra már minden hajó kifutott 11 óra előtt, azért, hogy legyen idejük még aznap a hosszabb túrákat is megtenni. 
Beszálltunk, nemsokára indultunk is, és legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre megláttuk a delfineket (bálnákkal most nem találkoztunk) a hajó előtt az óceánban! Óriási élmény volt, nem győztünk kiabálni, hogy ott van, ott is egy, ott még egy! Gyönyörűek voltak, és nagyok, és sokan voltak, és megleptek minket:) Aztán elúsztak, és mi elindultunk a part felé, a Masca-öbölbe. 
A Los Gigantes, az óriások sziklái, gyakorlatilag függőleges, 500 méter magas sziklafalak az óceánparton, amik előtt még a nagyobb hajók is igencsak picinek látszanak. A vízről nézve is gyönyörűek, de a faluba autózva az út mellett is vannak kilátók kiépítve.

Ezen a képen meg kell keresni a nem tériszonyos túrázókat!
A Masca-öböl egy kis, védett öböl, ahová egyébként az egyik leglátogatottabb túraútvonal érkezik, Masca hegyi faluból az óceánpartra. A leírások szerint megerőltető az út, de megéri a látvány miatt. És majdnem mindenki a faluból jön le, nem pedig a felfelé útvonalat választja. Így, az öbölből nézve, nem véletlen. Szerveznek ide túrákat úgy, hogy busszal elvisznek Masca faluba, onnan gyalog le, és az öbölből valamelyik delfinnéző hajóval vissza a kikötőbe. Masca az „elfelejtett falu”, kb. 150 lakosa van, és a környezete miatt Tenerife Machu Picchu-jának is nevezik. Az igazán érdekes az ide vezető autóút, fantasztikus kanyarokkal,  a végeláthatatlan szerpentin és a nagyon mély szakadékok, és a pazar panoráma (a faluban  négy évvel ezelőtt voltunk, most kimaradt). /Az utolsó három kép a wikimedia-ról van./

Megközelítés
Author

Write A Comment