Amikor megkaptam ezt a linket http://www.parcosigurta.it/index.php és kinyitottam, nem volt  kérdés, hogy ezt a parkot látnunk kell. A Garda-tótól, Peschiera del garda-tól 8 km-re délre, Milánótól kb. 150 km-re található, Valeggio sul Mincio-ban.
Vasárnap autómentes nap lévén, hétközben mentünk el a gyerekekkel, és még szebb, mint a linken. A fűre először rá sem mertem lépni, figyeltem a többi embert, hogy szabad, nem szabad, annyira gyönyörű, ápolt volt. A babakocsival aztán bemerészkedtünk, minden pillanatban vártam, hogy rám szólnak, de aztán megnyugodva vettem észre egy másik babakocsit is. 
 
A park nagyon nagy (600.000 m2), de lehet kölcsönözni golfautót vagy biciklit, és van kisvonat is, ami körbejár a parkban. Mi gyalogoltunk, Lackó azt mondta, ő edz:-)
A belépő mellé kaptunk egy térképet, amin minden  nagyobbnak tűnt, mint az eredeti. A kis kerti tavakat a térkép alapján óriási tórendszernek gondoltam:-) Persze, így is szépek, de innentől már megvolt a viszonyítási alap.
Most éppen a tulipánok nyíltak, ők a fő attrakció, később a rózsák, majd a tavirózsák és ősszel az őszirózsák.
A park térképén külön jelölik a fő attrakciókat, külön azokat is, ami a gyerekeknek érdekes lehet, ezekből mi a mini-parasztudvart az állatokkal nem találtuk  meg, de már az „edzés” végén jártunk, nem akartam tovább keresgélni.
Az a kastély, ami a képeken szerepel, előtérben a rózsákkal, az a parkon kívül van, oda sem jutottunk már el, de itt található bővebb leírás róla. Legközelebb megnézzük.
A sétát jól kell felépíteni, mert a parkban van egy látogatóktól elzárt terület, és emiatt egy zsákutca rész (térkép bal alsó sarok) ahonnan babakocsival vagy biciklivel nem lehet rövid úton a kijárathoz menni, csak ha visszamegyünk a főútra. Én lecipeltem a babakocsit a lépcsős „zig-zag” lejárón, de ez igazából gyalogosan élvezetesebb (nagyobbik gyerek itt unta meg az „edzést”) lett volna.
Megközelítés: A parkoló bent van a parkban. A főútról be kell hajtani a főkapun, még akkor is, ha nem látszik elsőre, hogy ez már a parkolóhoz vezet. Az autóban ülve meg kell venni a belépőt (csak 18 euró felett lehet bankkártyával fizetni), aztán egy teljesen gyalogútnak tűnő úton, már virágok közt behajtani a parkolóba. A kisvonat, golfautó, biciklikölcsönzés (van gyerekbicikli is, és van gyerekutánfutó is) fizetős szolgáltatás. Büfé van, és vannak piknik asztalok is, a hazainak.
A park térképe itt.
Author

Write A Comment