A spotterdomb után megnéztünk még két spotterhelyet. Az egyik a „Radar”-ként emlegetett, merthogy egy radar mellett van, másik a „Patakpart”, merthogy egy (alig látható) patak mellett van:-)
A Radar nagyon jó kis hely ( a toronnyal van egyvonalban), repülőgép-figyelgetés mellett akár piknikezni is lehet, gyerekekkel ideális (annak, akit nem riaszt el, hogy az árnyékos rész nem sok, és a fű sem pázsit). Amíg ott voltunk, a spottereken kívül láttunk lovasokat, bicajosokat, napozókat, futókat, szóval zajlik az élet a határban.


Ez a hely délelőtt szembenapos, fotózni inkább délután lehet, de nézelődni bármikor tökéletes. Ezt a futópályát használják, ha délről fúj a szél, és Vecsés felé szállnak fel a gépek. Leszálláshoz ilyenkor az 1-es terminálnál lévő futópályát használják, így a landoló gépeket innen nem látni. Viszont a 2-es terminálon álló gépek jól láthatóak.
A Patakpart is jó hely, gyerekekkel ez is okés. Itt is lehet rohangálni, piknikezni, van árnyék is. A legjobb hely szerintem a puszta közepén lévő bokornál, de ez persze majdnem mindig foglalt (a fű itt sem pázsit, hanem gaz). Itt csak üldögélni kell, és hátulról, a fejünk fölött szállnak le a gépek, és még árnyék is van.
Ezt a futópályát használják, ha északról fúj a szél, vagyis Vecsés felől érkeznek a repülők. Ilyenkor felszállás az 1-es terminálnál nézhető.
Az aktuális szélirányról itt lehet tájékozódni.
Megközelítés:
Radar: Budapest felől a XVII. kerület Baross utcáról a Bocskai utcán jobbra, és végig, amíg lehet, fura épületek mellett, aztán balra, majd jobbra az Orgoványiszőlő úton, és a radar felé mindig jobbra tartva egészen a kerítésig.
Patakpart: Budapest felől Vecsésen a Fő utcán végig, aztán Ecser felé, és a körforgalomban a földúton balra a patakig.
Author

Write A Comment