Bellano a Comói-tó keleti ágának közepénél található, 1 óra 12 perc autóval Milánóból. A kis falu híressége egy természetes szakadék, szurdok, az Orrido.  A parkolóból egy pár lépcső vezet felfelé a bejárathoz. Belépve egy kicsit össze-visszaság fogad, piknik asztalok, egy turbina épülete, egy ördög szobra,


de aztán pár méter és letisztul minden, és ott is vagyunk a szurdokban. A sziklákba hidakat építettek, így körbe lehet sétálni, a meredek sziklák és a gyönyörű vízesések között. Iszonyú erővel ömlik lefelé a víz, hogy aztán a szurdok alján egy kis tóban összegyűlve megpihenjen (jaj, de költői lett:-). Gyönyörű színek, hangos vízdübörgés, vadregényes sziklák, kellemes félórás séta.
 
Innen még fel lehet sétálni egy dombra a templomhoz, szép a kilátás a tóra. Aztán vissza a tópartra, ahol pedig nagyon szép a sétány, a kikötő. Szezonban van sétahajózás is, októberben már nem jártak a hajók.
Megközelítés: Autóval Milánóból Lecco irányába az SS36-os úton, aztán Leccoból északra Sondrio felé, a Varenna/Bellano kihajtón kell letérni a főútról. A parti úton már jól ki van táblázva a szurdok, a Piazza S. Giorgio téren lehet parkolni, innen 1 perc a bejárat.
Vonattal Milánóból közvetlenül is (1 óra 8 perc), Bergamóból Leccon keresztüli átszállással (1 óra 20 perc) érhető el. A megálló neve Bellano-Tartavalle Terme.
Vonatmenetrend: www.trenitalia.com.
Belépő van, és július-augusztus kivételével szieszta is, és majdnem havonta más nyitva tartás, úgyhogy indulás előtt meg kell nézni a honlapot ITT
Babakocsival nem igazán járható, nagyon szűk és alacsony néhány helyen a híd. 

Author

Write A Comment