Legoland – bejárat
Hétvégén elutaztunk Németországba, Legoland-ba. A dániai és a londoni park mellett nekünk a távolság miatt értelemszerűen erre esett a választás. Az út Lackó szülinapi ajándéka volt, amit már egyszer a nagy esőzések miatt lefújtunk. Az azóta eltelt két hétben nagy izgalommal figyeltük naponta az időjárás jelentést, és drukkoltunk, hogy péntek-vasárnap legyen jó idő. Lett, elmentünk.
Nagyon jó! Nagyon jó! Nagyon jó! Barátnőm már évek óta mondja, hogy menjünk el, mert iszonyú jó kis hely, most már értem a rajongását. Lackó imádja a legókat, teljes lególázban ég mostanában, neki ez
telitalálat program volt, tobzódott. De nem csak ő, mi is.
Három napot voltunk a parkban, minden napra jutott újdonság. Minden korosztálynak van valamilyen játék, nézelődni való, érdekesség. Julcsi sem unatkozott, élvezte ő is, de persze egyértelműen a nagyobbaknak való a hely.
Az éves jeggyel bénáztak egy kicsit, jó sokat vártunk, amíg lefényképeztek minket és kinyomtattak egy plasztik kártyát, de ez volt az egyetlen rossz pontjuk az egész hétvége alatt.
Mivel a németeknél még nincs iskolaszünet (az olaszoknál már egy hete tart…), így nem is voltak túlzottan sokan, élvezhető volt. Ez azért fontos, mert a játékokhoz a sorban állás is lerövidül. Most egy helyen vártunk 20 percet, a többi játéknál max. 10 perc várakozás volt. Szezonban ez azért a többszöröse. Egyébként lehet vásárolni expressz-jegyet, amivel előre lehet menni a sorban.
Meglepően sok magyar családdal is találkoztunk. Azt nem tudtuk eldönteni, hogy ők mind kint élnek, vagy ennyien eljönnek Magyarországról ide.Na, de vissza az élménybeszámolóhoz, jöjjenek a képek!

Felülnézet

A Miniland: európai attrakciók kicsiben és a Star Wars. Több, mint 25 millió legóból megépítve. Svájc, Velence, Berlin, Hamburg, repülőtér, kikötő, jedik – és mindenhol minden mozog, sőt, van, ami irányítható is! Néhány kép:

Allianz Arena – egymillió legókocka
A világ legnagyobb legó-épülete
30000 legófigura a lelátókon
A müncheni repülőtér legóból
R2D2
Yoda
Star Wars
Star Wars
Star Wars
Velence
Berlin

 

És a többi élmény a teljesség igénye nélkül:

Mindenki lő mindenkire – váltásruha kötelező
Dupló játszótér a kicsiknek
 
Elektromos kisautó
Szafari
Kenuzás dínók között
Csobbanás
4D
Kisvonat
Darabonkénti legóvásár

A park nagyon jó elrendezésű, nagyon jól felszerelt mosdókkal, étel-ital lehetőséggel, a Hipp-nek külön részlege van a kisbabásoknak. A mosdókban gyerek wc, gyerek mosdókagylókkal, profi. 

Szuper volt a három nap, tervezzük, hogy visszamegyünk még jövőre, mielőtt lejár az éves jegyünk!
 
Maga Günzburg is egy helyes kis német város, érdemes bemenni sétálni és enni valami bajorosat. 


Megközelítés: Münchentől még kb. 110 km nyugatra. Szálláslehetőség van a parkhoz tartozó üdülőfaluban, vagy a környéken bármelyik faluban sok a hotel, gasthof, kiadó lakás, kiadó szoba.
Belépő: van napijegy és van éves  jegy. Ha két napot tervezünk a parkban eltölteni, akkor már az éves jegyet érdemes megvenni. Ezzel egyébként egy évig korlátlan alkalommal látogatható a park. 3 év alatt ingyenes, egyébként drága.
Internetes jegyvásárlás alapból olcsóbb, de érdemes a kedvezményes lehetőségekre rákeresni az interneten a jegyvásárlás előtt. Most pl. június végéig a német IKEA family-kártyával is olcsóbb a belépő, de a günzburgi boltban láttam Barilla tésztán kedvezmény kupont, szóval mindig van akciós, csak nem biztos, hogy Magyarországról egyszerűen elérhető. Ezen a német kupon oldalon érdemes nézelődni, nem csak Legoland belépőkért: http://www.gutscheinsammler.de
Parkolásért fizetni kell, éves jeggyel az is olcsóbb.

Author

Write A Comment