Közeledik a nyár, egy kis kedvcsináló azoknak, akik olaszországi hegyekbe tervezik a nyaralásukat. A Dolomitok ideális úticél gyerekekkel is, rengeteg szép magashegyi kirándulást tehet együtt a család.

Kiválasztottam 6 gyönyörű játszóteret, ami gyönyörű környezetben fekszik a Dolomitokban, és még az olyan, nem kifejezetten játszótér-fanokat is elvarázsolja, mint én.  A lista szubjektív, kifejezetten az én ízlésemet mutatja.

1. Vallongia hütte, Val Gardena, Wolkenstein

A legszebb a 2050 méteren lévő játszótér a Vallongia hütte sajátja, használata ingyenes. Megközelíthető gyalog egy kis túrával Wolkenstein faluból, vagy a Ciampinoi felvonó végállomásától egy könnyebb sétával. Képeslapra illő környezetben lehet relaxálni, és gyönyörködni a Sella csoport hegyeiben.
 
 
 
 

2. Riese Haunold hütte, Hochpustertal, San Candido

A felvonó hegyi végállomásánál, 1500 méteren lévő játszótér érdemelte ki a második helyet. Nagyobbaknak tubing pálya is van. A felvonó San Candido/Inninchen-ből indul. A játszótértől kellemes a túra lefelé, vissza a parkolóhoz.

 

 
 

3. Rudi hütte, Hochpustertal, Sesto-Moso

A harmadik helyezett az 1950 méteren található építkezős játszótér. A Rudi hütte játszótere nem a megszokott. A homokozás és csúzdázás mellett lehet csörlőzni, vödörbe pakolgatni fa építőkockákat és még kisautózni is.
A játszótér megközelíthető Sesto-Moso-ból, a Croda Rossa felvonóval. A játszótértől gyönyörű túrát lehet tenni a Rotwand mezőn.
 
 

4. Kinderpark Ciampedie, Val di Fassa, Vigo di Fassa

Negyedik helyre a 2000 méteren lévő fizetős játszótér, a Kinderpark Ciampedie érkezett. Ugrálóvárak, trambulin, homokozó irányítható markolóval, kötélpálya. Körben a Catinaccio hegyei, lélegzetelállító panoráma. Szép túra indul a játszótértől a Rifugio Gardeccia-ig.
A játszótér a Vigo di Fassa-ból induló Catinaccio/Rosengarten felvonó végállomásánál található.
 

 

 

 

5. Odles hütte, Val Gardena, Santa Cristina

Ez a játszótér is lehetne dobogós, mert mesebeli környezetben található. A Seceda fennsík az egyik legszebb hely a Dolomitokban, rengeteg könnyű túraútvonallal. A kis játszótér a Col Reiser felvonó melletti Odles hütténél található. A felvonó St.Christina-ból indul.

 

6. Promenadenweg, Val Gardena, Ortisei

Val Gardena szerintem a Dolomitok legszebb völgye. A völgy három falucskáját összekötő Promenadenweg biciklis és gyalogosút is igazán szépséges. És a kisgyerekesek örömére több játszótér is tarkítja. A három falu: Wolkenstein, St.Christina és St.Ulrich.

 

 
 
Térképen a játszóterek:
 

Author

Write A Comment