Szombat délben kis kirándulásra indultunk, a Fejér megyei faluba, Tabajdra, és ha már Etyek szomszédságában voltunk, akkor a Rókusfalvy fogadóba terveztük az ebédünket.
Tabajdon egy nagyon jó ötlet alapján, EU-s forrásból megvalósították Magyarország első mezítlábas parkját. Ilyen parkkal Ausztriában és Németországban sok helyen lehet találkozni, mi kipróbáltuk már a Fekete-erdőben, ezért nagyon örültem, mikor rábukkantam erre az itthoni parkra.
Le a cipőt és zoknit, fel a nadrágszárral és indulhatunk is! 21 féle járófelületen lehet próbára tenni városias talpaink tűrőképességét, belőlünk a toboz és a dolomit hozta elő a gyerek előtt nem megengedett körmondatokat:-) De volt még folyami kavics, kukorica csutka, agyag, tégla, farönk…
Maga a park nem is igazán park, hanem egy kb. 30 perces sétaút a falu központjából a dombtetőre (Szabadsághegy) és onnan vissza, bokrok és fák között, patak partján.
Nagyon élveztük az egészet, az Egyéves is nagyon ügyesen mászott a farönkökön, kellőképpen kifárasztva magát az ebédhez.
A park ingyenesen látogatható.
Ebéd előtt még megnéztük volna a Magyar Lovaspóló klub edzését, csak sajnos az edzés aznap 16:30kor kezdődött, így erről lemaradtunk, majd legközelebb pótoljuk.
Az ebéd pedig Etyeken, a Rókusfalvy fogadóban várt ránk. A fogadó nagyon szép, ízlésesen berendezett, ami kisgyerekeseknek érdekes, van etetőszék, van gyerekmenü, van házi szörp, van játszótér és van pelenkázó a mosdóban, sőt még zsámoly is a mosdó előtt:-) Van kutya is, öreg és szép, de nem szereti a gyerekeket:-)
Magukról az ételekről a gasztroblogok szakszerűbben írnak nálam, én csak annyit mondok szuper! A csokitorta narancsfagyival mennyei, a házi limonádé igazi nyári hűsítő, a rostélyos szép rózsaszín, mindez az árnyékos teraszon elfogyasztva – visszajövünk még!
Author

Write A Comment