Masnap delelott a fiuk atmenetek a szomszed szalloda medencejehez, amit szabadon hasznalhattunk mi is. Zsofi nagyot furdott, Lackot nem erdekelte a medence sem. Kezdtunk megijedeni, mi lesz a tengerparti nyaralassal furdes nelkul…Lacko hasmenese es popsija meggyogyult,  ami erosen osszefugghet azzal, hogy kijott egy ujabb foga:-)
Delben atmentunk az itthonrol lefoglalt szallasunkra a Sunda Resort-ba, ami a varoskozponttol tavolabb, nyugis helyen, a Nopparat Thara beach-hez kozel volt. Drukkoltunk, hogy jo hely legyen, mert elore kifizettuk es ot napot terveztunk itt eltolteni. Es sikerult! Nagyon jo hely, csak ajanlani tudom mindenkinek, aki arra jar. Tiszta bungik, szep, rendezett, tropusi kertben, ket medencevel, gyerekmedencevel. A mi bungink a kert vegeben volt, eppen akkor rendeztek a terepet a rizsfoldnek:-) Komolyan, a kertben haztajiban rizst termeltek:-) Lacko vegigkovette a munkalatokat, hazamegyunk, majd lehet szakertonek hivni, ha valaki rizst szeretne otthon termeszteni.
A szallas muszlim uzemeltetesu, igy alkoholmentes ettermet vezettek, de behozni be lehetett, Allah nem szolt erte.
Ujabb kiserletet tettunk Lackoval, mit szol a medencehez. Es most sikerult! Ki sem lehettet hozni, furdott egesz delutan:-) 

A szalloda szolgaltatasa, hogy ingyen elviszi a vendegeket a Nopparat Thara beachre vagy Ao Nang-ba is, igy csak visszefele kell megoldani a taxit. Ami igy nekunk ngyon teszett is, mert nyugis helyen aludtunk, es estenkent elmentunk a varosba, a  nyuzsgesbe, ahol setaltunk, nezelodtunk, a gyerekek homokoztak a parton,


aztan vagy beultunk egy etterembe, vagy vettunk az utcai arusoknal fincsi kajakat, vagy hazamantunk a szallodaba vacsorazni. Lacko nem igazan vevo meg az ettermekre, igy a szamunkra kevesbe stresszes verziok jobban bejottek:-) Arro nem is beszelve, hogy az utcai sutodek ngyon finom kajat alkotnak! Az arakrol csak peldakent parat: gorogdinnye vagy mango vagy kokusz-shake (ez nem tejes, hanem jeges, imadom!) 50 baht (250ft), egy adag rizs csirkevel 40 baht (200ft), egy doboz sor 40 baht (200ft), pad thai (thai teszta) 40 baht (200 ft), thai palacsinta 20 baht (100 Ft). Ehhez kepest a McDonalds nagyon draga, a sajtburger menu 137 baht:) Egy atlagos etteremben egy adag foetel kb. 80-120 baht.

Author

Write A Comment