A kovetkezo kirandulas megint gyerkoc nelkul tortent (igen, tudom, hogy a blog cime Turakolyok….), longtail boattal elmentem a kornyezo szigetekre. Kicsit nehezkesen indult, mert nem a szervezett utat valasztottam, mert azt tul sok ido lett volna Lacko nelkul.

A kikotoben akartam jegyet venni a longtail boatra, hogy megnezzem a kozeli Chicken Islandot (az egyik, csirke formaju sziklarol kapta a nevet) es Tup Islandot, ami azert erdekes, mert alacsony vizallasnal at lehet setalni egyikrol a masikra. Na, de ez a hajo is csak akkor indul, ha legalabb nyolc utas osszejon. Persze senki nem akart akkor menni, amikor en, ezert elmentem kicsit setalni a varoskaba, vettem Lackonak egy polot, hogy teljen az ido:-) Amikor visszamentem, meg mindig senkit nem erdekelt rajtam kivul a Chicken Island, de legalabb volt egy idosebb hazaspar, akik egy harmadik szigetre, a Podara akartak menni, es nekik sem akadt tarsuk. A szervezo ember meg akart gyozni, hogy menejk en is a Podara, mert ott meg rajban gyulnek a halak az ember labahoz, ha kenyeret dobal a vizbe:-) De en nem adtam fel, acsorogtam meg ott egy kicsit, kerdezoskodtem az embertol, hogy megis milyen messze van a harom sziget egymastol, probalva ravezetni arra a viszonylag egyszeru megoldasra, hogy hazaspart kiteszi a Poda szigeten, engem pedig tovabb visz a Chicken Islandra (kb 5 perc tavolsag hajoval). Megertette, es mondott egy teljesen jo arat, amiert 8 ember helyett csak harmat visz a hajo:-)
Megerkezve Chicken Islandra, tapasztaltam, hogy ide delelott kellett volna jonni, mert a part strandos reszet akkor suti a nap, igy delutan viszont jot pihentem az arnyekban, aztan lassan apadni kezdett a viz, es mar el lehetett indulni a Tup szigetre. Igenam, de jott a hajos ember es felajanlotta, hogy atvisz, es majd onnan fenykepezzek, ami tenyleg jo otlet volt. Es meg le is fenykepezett engem is:-)
Nem vartuk meg a teljes apadast, de majd keresek egy kepet, hogyan nez ki a homokpad a ket sziget kozott.
Aztan raadaskent atvitt a Poda szigetre is fenykepezni, ahol felszedtuk a hazaspart, es nagy hullamok kozepette hazahajoztunk, igy megoldva egyenileg a szervezett 3 szigetes kirandulast:)
Author

1 Comment

  1. Irtó jól megszerveztétek ezt az utat is. Jó ötlet, hogy beiktattál gyerekmenetes kirándulást is, gondolom így mindkettőtöknek, Lackónak és neked is jobb volt. Ügyesek vagytok!
    Nagyon fogynak a napok a visszaszámlálón!!!

    Képek mesések!

Write A Comment