Ao Nangbol rengeteg kirandulas kozul lehet valasztani, minden sarkon van egy iroda, akinel be lehet fizetni a kivalasztott utat. Az arak kozel azonosak, alkudni kotelezo, ha mi nem tesszuk meg, akkor ok maguknak is lealkudnak az arbol:)
A valasztasunk a James Bond sziget – mangrove erdoben kajakbol fenykepezes – uszo falu – barlangtemplom latogatas – bjutiful vizeses megtekintes 5 in 1 programra esett, mert ugy gondoltuk, hogy ez 28 honapos gyerkoccel is teljesitheto (Lacko otthon maradt Apaval). Es jol gondoltuk, Zsofi elvezte, tetszett neki a moka.
Reggel jott ertunk az auto, es elautoztunk a Phang na obolbe, ahol hajora szalltunk es elmentunk a James Bond szigetre.

Hat kerem, igy kell epiteni marketinget! A nevvalasztas eredete konnyen kitalalhato, itt forgattak 1974-ben Roger Moor-ral az Aranypisztolyos ferfi c. James Bond filmet. Azota ez a mini sziget turista-latvanyossag lett, rengeteg souvenir arussal, pedig enelkul is gyonyoru a nemzeti park, a meszkokepzodmenyek, a rengeteg kis sziget, a mangrove erdok. Kivancsi lennek, mennyivel nott a nepszerusege a tajnak a film utan. De, meg kell hagyni, ugyesen kihasznaltak a lehetoseget a thaiok!
Miutan jol kifenykepeztuk magunkat, elindultunk a mangrove erdokhoz. A vizen ringatozo ket nagy uszalyszeru hajora kellett atszalljunk, ahol kaptunk frissitot es le lehetett tenni a csomagokat, majd kettesevel beszalltunk a kenukba, amit egy helyi evezos iranyitott. Igy aztan nekunk nem kellett evezni, csak fenykepezni. Es jo is volt igy:-) Mentunk egy kort a hajokkal, nagyon kellemes volt, es nagyon szepek a sziklak, es szep a mangrove erdo. Hogy fokozza a feszultseget, a csonakos direkt a lelogo agak alatt vitt minket, hogy le kelljen fekudjunk a kenuban, es nagyon elvezte, amikor mi is elveztuk:-) nagyon helyes evezosunk volt:-)

Az evezes utan megebedeltunk az uszo faluban, meglepoen finomat kaptunk, es ebed utan megneztuk a falut, ami abbol allt, hogy a falubeliek kirakodtak a portekajukat , es probaltak eladni valamit: looking,looking, shopping, shopping! Cheap,cheap!
Arrol, hogy igazabol hogy elnek ok ott, nem sokat tudtunk meg, csak bekukkantottunk neha a marketing utcak moge, de nem akartunk kivancsiskodni.

A nezelodes utan ujra hajo, es vissza a szarazfoldre, ahol irany a templom, aminel sok a majom, es lehet fenykepezni:-) ujabb latvanyossag:-) es bejon ez is! igazuk van! rengeteg turista fenykepezi a ronda majmokat, es megnezi a szazadik fekvo Buddhat, ha mar ott jar.

Aztan levezetesnek jon a vizeses egy szep erdoben, itt mar faradunk, csak rapillantunk a vizesesre, es amig a tobbiek fenykepeznek, mi veszunk gyorsan egy kis frisssitot a bufeben:-)

Faradtan erkezunk haza a szallasra, de megallapitjuk, hogy jol valasztottunk programot, nagyon jol szervezett, sosem volt unalmas, jol ereztuk magunkat!
Otthon ezalatt Lacko pedig kint volt a tengerparton, es homokozott:-)
Author

Write A Comment