A háromnapos hétvégére Gyulát választottuk úticélnak (itt aludtunk), mert ott még egyikünk sem járt ezidáig. Na, de ez változni fog, mert annyira megtetszett a város és környéke, hogy meglátogatjuk majd melegebb időben is, mert most szétfújt minket a szél, és térdig tocsogtunk a sárban.
  
Dacolva az elemekkel azért sétáltunk a szépen felújított belvárosban, ettünk sütit a Százéves cukrászda biedermeier székein, motorozott Lackó a város parkjaiban, megnéztük a polgári életet bemutató Ladics házat, meglátogattuk a gyönyörűen helyreállított Gyulai várat és etettünk kacsákat a vár melletti csónakázó tónál, próbáltunk a széllel szemben sétálni a Körös gátjain, és sikerült kb. 50 métert megtenni az ökoturisztikai útvonalon, mielőtt elsüllyedtünk a sárba. de ettl függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, és nem is maradt időnk a Húsipari történeti kiállításra és a Gyulavári kastélyra.
Biciklit kölcsönözni és jókat tekerni a gátakon, túrázni a tanösvényeken, és a Körös parton, Szanazugban és a Várfürdőben strandoni, lovaskocsikázni és a rengeteg fesztiválon résztvenni pedig majd akkor fogunk, amikor jó időben újra ellátogatunk Gyulára!  
  
Author

1 Comment

  1. Reméljük addigra valami egyenesen odáig vezető útszakasz is épül.
    Szép város Gyula,mi is megszerettük és nem csalódtam benned, hogy nem hagytad ki a 100 éves cukit.

    Puszi
    Ági

Write A Comment