Kaptam egy új bicajt, jó idő is volt, felkerekedtünk a XVI. kerületből a Városligetbe. Ez a táv 9 és 10 km között van valahol, ami nem egy távolság, ha az ember nem Budapest székesfővárosban próbál meg gyerekkel a háta mögött bicajozni. Gyerek nélkül bicajoztam már a városban, és nem is tűnt fel, hányszor meg kell állni és leszállni, mekkora padkák vannak és mennyire nincs rendes (nem csak annak nevezett) bicikliút, és mennyire nem figyelnek az emberek egymásra. Persze lehet, kicsit túlreagálom, mert ez volt az első hosszabb utam Lackóval, a kerületen kívül. De akkor is…
  
Mielőtt elindultunk, bickliút térképet kerestem a neten, és közben olvastam ezt a cikket, de  nem akartam elhinni, de így utólag egyet kell értsek vele.
A bicikliutakat gyerekkel bicajozva szerintünk el kell felejteni, ha az ember nyugodt kerekezésre vágyik. Nekünk sokkal jobban bejött, hogy inkább a házak között, kis utcákban bicajozunk, nem pedig a kijelölt úton. Persze ehhez az kell, hogy az eltervezett útvonal a kertvároson keresztül haladjon és hétvége legyen, amikor nincs forgalom.
A XVI. kerületben a Budapesti úton elmentünk a vasútig, onnan (már Zuglóban) a patakig, ahol az útvonalunk egyetlen felhőtlenül élvezhető része következett, a bicikliút a patak partján. Aztán a Szugló utcán végig a Mexikói útig, a Thökölyn keresztül át a Hungárián és a Hermina úton egyenesen a Városligetbe érkeztünk. A Ligetben Lackó rohangált, focizott és játszóterezett, aztán elindultunk hazafelé, de módosított útvonalon. A Városligetből az Ajtósi Dürer aluljárón kereszteztük a Hungária körutat, és a Korong, majd a Gyarmat utcán értük el újra a patakpartot, ahonnan már az ismerős úton érkeztünk haza a XVI. kerületbe.
 
Lackó közben elaludt, a HAMAX SIESTA ülés jól vizsgázott, ha nem érünk haza, még talán most is alszik a dönthető bicajosülésben:-)
Bicikliutakat itt lehet keresni.
A mi útvonalunk ez volt (a Rákospatak melletti bicikliutat nem jelzi, helyette a Gvadányi-Szugló útvonalat mutatja):

Nagyobb térképre váltás

Author

Write A Comment