Átautóztunk Lelléről Fonyódra, hogy megnézzük a Balatont a magasból is. Fonyódnak rögtön két kilátója is van. A Sipos hegyi Kilátóhoz vezető szerpentinen (József  utca) van egy pihenő, amit Valkó kilátónak neveznek, bár a helyiek furcsán (bambán) néztek, mikor megkérdeztem, hol található:-) Pedig tényleg szép a kilátás, és szép maga a pihenőhely is. Annyira romantikus a hely, hogy Lackót és Zsófit is megérintette:-)
 
A kilátó mellett található egy villa, a Kripta villa. Ezen mi csak jót mulattunk, hogy micsoda abszurd név egy villának, de csak most találtam róla leírást, amiből kiderült, hogy ez a villa egy látogatható múzeum és miért a szokatlan névválasztás. Itt elolvasható a romantikus történet.
Foto by Laza
Továbbautóztunk a Sipos hegyhez, ahol a Kilátó autóval is megközelíthető, bár gyalogosan sem túl nagy távolság, de meredek. Mi most lusták voltunk.
A Kilátóból gyönyörű a Balaton. Keszthelytől Keneséig ellátni (a Balaton-parton egyedül erről a helyről ),  érdemes felmászni a sok lépcsőn. 
 
Fotos by Laza

Legalább ennyire gyönyörű a kilátás, és még fantasztikus borokat is lehet kóstolni és finomakat is lehet enni a Majthényi présházban, Balatonlellén, a Kishegyen. A Kishegy maga is fantasztikusan szép a kis kápolnával, a rózsákkal a szőlő-sorok tövében, de az étterem teraszán ülni, bort kortyolgatni, nézni a naplementét a Balaton felett, leírhatatlan (gyerekeknek van kis játszótér, hogy a szülők legalább két pillanatig élvezhessék a fentieket:-).
   
Author

Write A Comment