Vasárnap elautóztunk Patcára, a Zselici dombok közé, hogy meglátogassuk a Katica tanyát, amire az interneten bukkantam, miközben balatoni programokat keresgettem (az egyébként megérne egy bejegyzést, hogy miért kellett nekem órákat tölteni a keresgetéssel, és miért nem lehet normálisan működtetni egy darab balatoni oldalt, ahol kifejezetten a látnivalók és programok találhatók… a www.balaton.hu oldal kezelhetetlen és átláthatatlan). 
Na, de vissza a Katica tanyára! Balatonlellétől délre, kb. egyórás autózásnyira, Kaposvártól nem messze található ez a kis falu, Patca. Már maga az autóút megéri odáig, mert nagyon szép tájon vezet keresztül, néha mintha Toszkánában járnánk. 

Nagyobb térképre váltás

A Katica tanya egy működő gazdaság, ahol meg lehet ismerkedni a tanya állataival, gépeivel, növényeivel. Nagyon jó az eredeti ötlet, de gondolkodtunk, hogy vajon azért tűnik a hely egy kicsit  rendezetlennek, mert ez egy magyar működő gazdaságot mutat be, és tetszik nem tetszik, ilyen a magyar valóság és nem is kellene egy osztrák bauernhof-hoz hasonlítani, vagy pedig a piszkos anyagiak a hibáztathatóak. De arra jutottunk, hogy az nem pénzkérdés, hogy rend van-e az udvaron. Mindez persze semmit nem von le a hely élvezeti értékéből, az ötlet nagyon jó, a munkatársak nagyon kedvesek, és rengeteg az élmény a gyerekeknek. Van Lovagvár kalodával, bástyával, toronnyal, van kenyérsütés, van játszóház, van játszótér, van tó halakkal, van étterem, van rengeteg hely rohangálni, van kézművesfoglalkozás, vannak hétvégi programok, van hajítógép, van hancúrpajta hancúrozni a szalmában, vannak kiskutyák simogatni, van befogadott kis őzike nézegetni, van kiszolgált traktor és kombájn felmászásra-kipróbálásra, van mangalica, vannak nyulak szép freskós ketrecben, vannak szürkemarhák, vannak lovak, vannak birkák, van szamár és van feketebárány. Zsófi és Lackó nagyon élvezték a helyet, nekünk egy kicsit melegünk volt ugyan, de nekünk is tetszett:-) 
Hancúrpajta
   
  
Fotos by Laza
       
 
Fotos by Laza
Author

1 Comment

  1. Igazán hálás vagyok amiért kikapartad nekünk a gesztenyét azaz tálcán kinálod nekünk a programokat júliusra.

    Puszi Erdélyből,

    Ági

Write A Comment