Délelőtt átverekedtük magunkat a városon, hogy meglátogassuk a Budakeszi Vadasparkot. Lackónak  mondtam, hogy majd lesz ott tehén is – valahogy nem esett le, hogy ez vadaspark…..Szerencsére beérte a többi állattal is.
A park babakocsival járható, de csak nagykerekűvel, amit egyébként lehet térítésmentesen kölcsönözni a bejáratnál. Zoocsemege kapható, ellenben ha mi is szeretnénk enni, akkor vigyünk magunkkal elemózsiát, mert a büfében a jégkrém-chips-csoki a kínálat. De a parkon kívül, a közelben két étterem is található az éhes vadaspark-látogatónak.
A parkoló a Vadaspark bejáratánál van, ne ijedjünk meg, az erdőben egy hosszú, keskeny aszfaltúton lehet megközelíteni, én már majdnem visszafordultam, mert azt hittem eltévedtem, amikor végre megláttuk a parkoló táblát. A parkolóhoz vezető út mellett van egy szép, nagy játszótér, de visszafelé már nem volt igény a kipróbálására.
A parkban az állatsimogatóhoz mentünk először, mert ők déli pihenőt tartanak, és ez ígérkezett a legizgalmasabb programnak. Az állatsimogatóban az őzek nem hagyták magukat megsimogatni, ellenben az állatsimogatón kívül kikötött kecskék viszont igen, sőt szívesen fogadták, hogy Lackó és Zita segít nekik letépkedni a leveleket, és megetetik őket.
 
A gyerekeknél nagy sikere volt még a muflonnak, és a bivalyoknak is. A medvék lusták voltak, a nagy melegben nem nagyon mozogtak, ahogy a többi állat sem, de ez teljesen érthető. A parkolónál egy külön helyen lehet tanyasi állatokat nézegetni, nyulakat, tyúkokat, szamarakat, lovat, malacot – tehén nem volt.
A gyerekek viszont jól elfáradtak, végigsétálták (na, jó, néha babakocsizták) a parkot, és jót aludtak hazafelé az autóban.
Author

Write A Comment