Szombaton elautóztunk Győrbe, a III. Győrkőcfesztiválra. A fesztiválról már tavaly olvastam, és nagyon megtetszett, akkor nem sikerült eljutni, így aztán idén nem hagytuk ki.
Lackót az odaúton teljes izgalomban tartotta, hogy karszalagot kap majd a regisztrációnál. 11 óra körül érkeztünk Győrbe, megszereztük a karszalagot egy mosolygós fényképért cserébe (Lackó boldogan mutogatta még órák múlva is a karját), és én már ekkor úgy láttam, hogy több gyerek nem is fér el a városban:-) De délutánra még többen lettek:-) Kíváncsian várom, hogy mi lesz a hivatalos végeredmény a látogatók számát tekintve.
Rengeteg színvonalas programból lehetett választani, több helyszínen, a gyerekekről szól ilyenkor minden a belvárosban. A programok nagy része a Rába parton és a Radó szigeten zajlik,  könnyen körbejárhatóak a helyszínek. Minden korosztály talál magának érdekességet, akár ügyességi játékot, akár kreatív foglalkozást, akár gyerekelőadást. A pécsi bábosok Hófehérkéje nagyon ötletes volt, de sajnos nem tudtuk végignézni, mert 40 fok volt, és az árnyékolásról elfeledkeztek a szervezők.
Lackónak leginkább a Vaskakas Bábszínház díszletei tetszettek és a pontonhíd a Rábán, amin a sok szalag és szélforgó jelezte, hogy ez a mostani hétvégére lett összeállítva. 
A győri belváros fesztivál nélkül is kellemes, a Széchenyi téren a szökőkutakban több tíz gyerek fürdött-pancsolt-ázott folyamatosan a kánikulában:-)
Persze, mint minden jól szervezett, színvonalas, ötletes fesztiválnak az előnye egyben a hátránya is, ugyanis rengetegen voltak. De érthető volt:-) Nekünk is tetszett Győrben lenni gyerekkel:-)

       

Author

1 Comment

Write A Comment