Tököli barátnőmékkel a kánikulában kipróbáltuk a szigetszentmiklósi Oázis Wellness Park élménystrandját. Ez egy viszonylag (a nagy strandokhoz képest ) kis alapterületű strand, de van sok csúszda, több pici gyerekmedence, egy sodródós medence (ez volt Lackó kedvence), ugrálós medence és komolyabb sportolóknak úszó medence is.

 
Szerencsére sok a fa  is a strand területén, még ha rengetegen is voltak, volt árnyékban hely a gyerekekkel. 
Strandolás után, ha már erre jártunk, megnéztük a szigetszentmiklósi (Ráckevei-Duna)  úszólápot és nádasok élővilágát bemutató tanösvényt. Illetve, csak én néztem meg, mert mire odaértünk Lackó elaludt. A tanösvény nem hosszú, kb. 20-30 perc alatt bejárható, fűzfákkal, nádassal, kis mocsárral, horgászokkal a parton, kacsákkal a vízben. Az ösvény nagyon hangulatos, maga a Duna is gyönyörű, a kisebb-nagyobb házak a vízparton a stégekkel, a kenusokkal a vízen, a nyugodt, csendes víz, nagyon szép. 
A tanösvényen elég magas fa hidakat alakítottak ki, amire több lépcső vezet fe és le, így babakocsival nem járható, hacsak nem az elmaradt kondiórát szeretné valaki bepótolni. Hordozóval viszont tökéletes, és ha nem volt elég a gyerkőcöknek a mozgás, a tanösvény végén játszóterezni is lehet.

  

Author

Write A Comment