Ez a túra a példa arra, hogy teljes tűzoltó menetfelszerelésben is lehet kirándulni:-) 
Az út babakocsival is járható, mert a patakvölgyben kanyargó turistaút mellett visz az aszfaltozott erdészeti út. Hétvégén az út le van zárva, csak bicajosok és kirándulók közlekednek (nem sokan), hétközben nyitva van, akkor azért pár terepjáróra számítani kell a bicajosok mellett, de még így is remekül lehet motorozni, bicajozni, futóbicajozni.
Ha a turistautat választjuk, nem az aszfaltos utat, akkor keresztezzük több helyen a Bükkös patakot, lehet köveken ugrálni, van kis vízesés, vannak szép fahidak. Szerintem vállalkozó kedvű 3+ évessel simán járható.
Virágzik az őszi kikerics, sok a csipkebogyó, és vannak bogarak is az úton.

  
Útvonal: Dömörkapu-Sikárosi-rét-Dömörkapu
Szentendrén a Lajos forrás táblát, majd ahogy kiértünk a városból (jobboldalt Lőtér), a Dömörkapu táblát kell követni. Az erdészeti út elején van egy parkoló, ott le lehet tenni az autót.
Innen vagy az erdészeti úton, vagy a patakvölgyben a Z+, K+, K- jelzés mentén a Sikárosi-rétig és onnan ugyanezen az útvonalon vissza.
Közben van piknikezési lehetőség, tűzrakó hellyel, nagy terekkel akár focizni, tollasozni is. Hétközben senki, hétvégén sokan voltak. A réten keresztül a Sikárosi erdészházhoz vezet az út, odáig nem mentünk, sajnos nem tudom, hogy esetleg vendéglátóhelyként is üzemel-e, vagy csak Kék túra bélyegzőhely.
Az út kb. 2,5-3 km a rétig. Időben ez változó, gyerekfüggő:-)

Author

Write A Comment