A müncheni Franz Josef Strauss reptér Németország második, Európa ötödik legnagyobb reptere (forrás: Wikipedia), többször elnyerte az év repülőtere díjat is.   
Modern látogatóparkkal is büszkélkedhet, amit persze nem hagyhattunk ki, az egész család imádja a repülőket, beleértve már Lackót is.
A látogatócentrum közvetlenül a repülőtér mellett van, ami egy modern fogadóépület, pár darab régebbi típusú belülről is látogatható repülőgép, étterem, játszótér, shop és egy hatalmas kilátódomb összessége.

 

A fogadóépületben interaktív kiállítás látható a repülőtér mindennapjairól, kiemelten a tűzoltókról, itt van egy shop is, a repüléssel kapcsolatos mindenféle ajándéktárggyal, könyvvel, és itt lehet bejelentkezni a repülőtéri vezetett túrákra is, aminek keretében busszal körbevisznek a reptéren, a hangárokat és minden érdekességet megmutatva.

Az igazi élmény kint várt ránk, felmászva a kilátódombra, ahonnan teljesen belátni az 1es terminált, a le- és felszállópályákkal, a gurulóúton (ami néhol az autópályát keresztezi) taxizó gépekkel, a follow me autókkal, a csomagszállító kisautókkal, szóval minden érdekességgel.
Órákat el lehet itt tölteni, hiszen percenkét érkeznek és indulnak gépek, rengeteg légitársaság változatosabbnál változatosabb festésű gépeivel. Remek spotter hely (persze nem árt, ha nem esik az eső)!
  
Ha elég volt a repülőtéri nyüzsgésből, akkor az étteremben igen fincsi sült kolbászt lehet kapni, és a játszótéren el lehet merülni a markolózás tudományában, amit én nagyon élveztem:-)

A kiállítás nyitva tartási időben, a park pedig egész nap látogatható, a kilátódombra 1Eur bedobásával lehet bemenni, és 172 lépcsőn kell felmászni a 28 méter magas dombra. Megéri! Babakocsit ide nem lehet bevinni.
Autóval vagy S-Bahn-al megközelíthető. Az S-Bahn (S1 vagy S8) megállójától b. 800 métert kell sétálni a parkig.
A repülétéri buszos túra hétközben napi egy alkalommal, hétvégén több alkalommal indul. Előre be kell jelentkezni.

Author

2 hozzászólás

  1. Legszívesebben továbbítanám ezt a bejegyzésedet a Malév marketing osztályra (ha még van egyáltalán ilyen..). Van mit tanulni. A kis skanzent fel lehetne turbózni ilyenné is egyszer.

    Ági

  2. Hát igen. De legalább reptéri buszos vezetés van,igaz, csak hétközben…..
    A német példában olyan helyesek a kölykök, amikor pilótának és stewardess-nek öltözve játszanak egy erre kialakított minigépben. Ez se csak pénz kérdés.

Write A Comment