A Pilist és a Visegrádi-hegységet a Megyeri híd átadása óta gyakrabban keressük fel, mert sokkal egyszerűbb lett a megközelítése, innen, Budapest keleti szektorából is.
Ráadásul a Pilisben szépen kiépített kerékpárút hálózat van, ami tökéletes kisgyerekes, babakocsis, kismotoros, futóbicajos kirándulásokhoz. Ha pedig egy jó, magyaros, vendégszerető vendéglő is van a közelben, akkor garantált a kellemes időtöltés. 
Ilyen jó hely Pilisszentlászló szélén a Kis Rigó vendéglő, ahonnan szép sétákat és komolyabb túrákat is lehet tenni az őszi erdőben.


Mi most babakocsi és séta kombinációban aszfaltutas verziót választottunk, az étteremtől enyhe lejtőn sétálva, majd visszafelé ugyanezen az úton, majd az egészet megkoronáztuk egy finom estebéddel a vendéglőben (van pelenkázó és etetőszék, picikkel is ajánlható).

  
 
Az útvonal:
A Kis Rigó étteremől a kerékpárúton lefelé a K- jelzéssel majdnem párhuzamosan, a T elágazásig a domb alján (innen jobbra a Sikárosi erdészház, balra a Dömörkapu), majd ugyanezen az úton vissza. A T elágazástól visszafelé jövet kicsit emelkedik, utána már nem számottevő a szintkülönbség.
Táv: kb. 3600 m (oda-vissza táv)
Szintkülönbség: kb. 40 m
Térkép: www.turistautak.hu
Author

4 hozzászólás

  1. Ma kipróbáltuk ezt a minitúra útvonalat 16 hónapos kisfiúnkkal. Nagyon jó volt a fővárosból kiszabadulni a tiszta levegőre és a környezet is nagyon szép volt a délutáni téli naplementében. Az étterem egész pici gyerkőccel is príma választás, a nemdohányzó részlegben még egy nagy láda játékkal is kedveskednek a kisembereknek:) Köszönjük a leírást!

Write A Comment