A november eleji időpont felvonók szempontjából nem volt szerencsés választás, ugyanis vagy a nagy szél miatt, vagy a téli szezon előtti karbantartás miatt nem üzemeltek. Így aztán „kénytelenek” voltunk hegynek fel is gyalogolni:-) 
A cél az 1350 méter magasan lévő Hirschenkogel csúcson a Dr. Erwin Pröll Millenium-kilátó. Mivel az út elején és a végén is van egy-egy jónevű hütte, vidáman indultunk felfelé. 
Az út babakocsival is jól járható, de mivel végig emelkedik, a jó kondíció elkél. Lackó sokat gyalogolt, aztán amikor elunta, beült a hátihordozóba. Az úton végig szép kilátás van a környező hegyekre, falvakra. Az első félóra után az Enzian hütte-ben jót ebédeltünk, majd elindultunk a csúcsra. Az ösvény többször keresztezi a sípályát és a bicikliseknek kialakított hidakat, laza szerpentinben felfelé. Nekem azért elegem lett a végefelé, Lackó jól bírta, na, persze, őt nem gátolta a 24hetes-hasméret:-) 

Az időjárás közben kellemetlenebbre fordult, erős szél lett, és amikor a csúcs előtt 10 perccel megláttuk kiírva, hogy a  csúcson lévő  Liechtensteinhaus zárva van, nem gondolkodtunk tovább azon, hogy vajon mennyire fújhat a szél a kilátóban, visszafordultunk. Pedig a kilátó igen impozáns építmény, jó időben megéri felmenni.
Lent a völgyben pedig betértünk a Seewirtshaus-ba egy desszertre, ami meglepetésemre nem a megszokott hütte választék volt, hanem pl. ananászos creme brulee:-) Ezt az éttermet senki ne hagyja ki, akinek egy picit elege lett az egyébként kifogástalan húsleves-sültkolbász-almásrétes hármasból.
  

Az útvonal:

A Zaubergi kabinos felvonótól indul az út (ha szemben állunk a Seewirtshaus-zal, jobb kéz felé). Az „Einfacher Zauberberg spaziergang” jelzést követve az Enzian hüttén át, fel a Hirschenkogel csúcsáig, majd ugyanezen az úton vissza.

Táv:  7 km
Szintkülönbség: kb. 350 m
Időtartam: gyerek nélkül 3 óra, gyalogló és hátihordozóban magyarázó gyerekkel (2,5 éves) és  ebéddel 4 óra
Térkép: freytag&berndt: Semmering-Rax-Schneeberg-Schneealpe 1:50000
Author

Write A Comment