Egy park a VIII. kerületben, a Nagyvárad tér mögött. Az Orczy-kert.
Internetes kutakodásaimból az derült ki, hogy 300 millió Ft-ot szánt az önkormányzat a felújításra 2008-ban. Azt nem tudom, hogy ez egy ekkora parkra (11 ha) kevés-e vagy sok, és hogy az összes forrást felhasználta-e már a kerület, de láthatóan van még mire költeni. Pedig szép is lehetne, de még nem az. Kellemes sétára, akár babakocsival is, mindenképpen alkalmas, ha nem vesszük túl komolyan a hiányosságokat.
A kétszáz éves park fő attrakciója (szerintem) a tó és a kalandpark. Illetve a nagyrét, háttérben a Természettudományi Múzeum épületével.
A tó körül szép sétány, padok, a tóban kacsák, halak, teknősök és szökőkút.

A tó mögött nagy játszótér és a kalandpark, 100 cm magastól lehet kipróbálni a kötélpályákat.

A parkban, amikor mi ott jártunk (vasárnap délután) az egyetlen lepukkant büféépület (hivatalos neve a honlap szerint Csónakház étterem -ez nem kicsit enyhe túlzás), amit láttunk, nem üzemelt.  Nekünk úgy tűnt, hogy nem mostanában fog kinyitni.
A réten jókat lehet napozni, piknikezni, játszani és gyönyörű a háttérben a Természettudományi Múzeum épülete.

A fák alatt tábla mutatja, hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet. Sajnos, úgy látszik karbantartásra nincs elég pénz, mert így néz ki a madárbarát kertben a madárbarát madáretető:

Megközelítés:
A Nagyvárad térről (Orczy út 1.) a sportpályán keresztül):

                                      Nagyobb térképre váltás


Author

3 hozzászólás

  1. Péntekre hivatalosak vagyunk egy szülinapi bulira pont ide. Na majd megnézzük a saját szemünkkel is. Azért az jó hír, hogy fejlődik.

    Ági

Write A Comment