Igaz, hogy nem így terveztem, de ha már elbeszélgettük az útelágazást (haha), csak feltoltuk a babakocsikat gyerekkel, futóbiciklikkel, kutyával, és még két gyerekkel az Árpád-kilátóig.
 
A  Kék sáv jelzésen küzdöttük fel magunkat a hegyre. Az út egyébként teljesen alkalmas babakocsizni is, csak hát emelkedik:-) És a futóbicajt is nehezebb hegynek fel hajtani, sokkal könnyebb odaadni Anyának és helyette órákig fát gyűjtögetni:-)
 
A kilátó a Látó-hegy tetején, 376 méter magasan található, terméskőből épült 1929-ben, 2001-ben felújították, teljesen jó állapotban van most is, és nagyon szép a kilátás a városra.
Kép innen
 

A kilátó mellett van szép pihenőhely, lehet piknikezni. Innen továbbmentünk a zöld jelzésen (közben van nagy rét rohangászni, tollasozni, bármit csinálni), és sikeresen nem tértünk át egy szekérútra, úgyhogy kimentünk a Szépvölgyi út 199-ig, ahonnan a műúton visszagyalogoltunk az autóig (ez plusz kb. 400 méter). A lenti térképen a nem-elrontott útvonalat jelöltem:-)
Megközelítés: Ha autóval jövünk a Fenyőgyöngye-étteremnél lehet parkolni, illetve itt van a 65-ös busz végállomása is. A Szépvölgyi úton át be az erdőbe, itt a Kék sáv jelzésen felfelé a kilátóig. Lefelé mi a zöld jelzésen jöttünk, a rét után figyelni a térképet, és a babakocsisnak is jelzett szekérúton vissza a kiindulóponthoz. 
Másik lehetőség (ezt kipróbálom legközelebb ) a Nagybányai úttól (11-es busz végállomása) a Zöld sáv jelzésen a kilátóig és vissza.

Térkép: www.turistautak.hu, Térkép-Center: A Budai-hegység és a Pilis 1:25000

Táv: kb. 2200 m ( Nagybányai úttól a kilátóig és vissza kb.1800m)
Szint: 87 m (Fenyőgyöngye 290m-Árpád-kilátó 376m)
Időtartam: kb. 2 óra gyalogló, gyűjtögető 3 évesekkel
Hogyan: babakocsival, gyalog, hordozóban, futóbiciklivel
Kinek: 0-99 év

Author

1 Comment

Write A Comment