Az előrejelzés szerint talán még esőmentes hétvége lesz a Balatonnál, még egy kis séta is beleférhet! Esetleg Balatonalmádi, ott is a Városi tanösvény és a kilátó?

A tanösvény a város nevezetességeit mutatja be, köztük a kilátót, vagyis az óvári Messzelátót is. A hossza 6 km, kényelmesen kb. 2 óra alatt bejárható, körtúra, de természetesen a kilátó a tanösvény nélkül is megmászható:-)

A kilátó 145 méter (másik forrás szerint 182 m) magasan található, „nevét dr. Óvári Ferenc ügyvédről, országgyűlési képviselőről (1858-1938) kapta, aki nagyon sokat tett többek között a kilátó megépitéséért, a vasuthálózat kiépitéséért Almádiban. A kilátó amely gerendavázas és cseréptetővel fedett a századforduló táján épült és a 90-es években újitották fel eredeti fotók alapján”.

Magáról a tanösvényről, és az egyes állomásokról részletes leírás itt olvasható, megtudhatjuk, milyen növényzet jellemzi Almádi területét, milyen is a vörös homokkő, és pontosan mit is látunk a kilátóból.

Megközelítés: A tanösvény a Városház térről indul, és a kék háromszög jelzést kell követni. A kilátóhoz a Semmelweis utcától  a Dózsa Gy. u., Budai Nagy Antal u., Batthyány u. keresztül lehet eljutni.

Térkép: www.turistautak.hu

Táv: 6km
Időtartam: kb. 2 óra
Hogyan: gyalogosan, babakocsival

Author

Write A Comment