Milánóban rengeteg park van, kisebbek, nagyobbak, szépek, és kevésbé szépek. Egyáltalán, sok a zöld. A háztetőkön is, az erkélyeken, teraszokon, udvarokon is (még a belvárosban is).
Mivel ezek jó kis séták a gyerekekkel, ezennel elindul a Milánói parkok minisorozat:-) 
Milánó észak-nyugati  részén található a Monte Stella nevű park, ide metróztunk a gyerekekkel. Amikor kijöttünk a metróból, megkérdeztem egy a telefonján zenét hallgató fiatalt, hogy merre találom a Monte Stella parkot. Nézett rám, és közölte, hogy ez a San Siro, nem pedig a Monte Stella. Sokat segített ezzel, mert ez annyit jelent, mintha megkérdeztem volna Budapesten, a Hősök terén, hogy hol van a Városliget, és azt válaszolja, hogy ez nem a Városliget, hanem Zugló…. 
Mindegy, ráérzésből szerencsére jó irányba indultunk, és máris megláttuk a park bejáratát és mellette egy játszóteret (Milánóban rengeteg a játszótér, kis túlzással minden sarkon van).
A játszóteret a séta végére hagytuk, és elindultunk megmászni a hegyet. A hegy egyébként egy épített hegy, a II. világháború utáni újjáépítési munkák törmelékét hordták ide, és ezen alakították ki később ezt a parkot. Télen itt szánkóznak a népek, sőt, azt olvastam, hogy snowboard versenyt is rendeztek már a hegyen. Mi hétközben voltunk, kevesen voltak, de állítólag hétvégén nagy a nyüzsgés, a bevándorló-családok grilleznek, piknikeznek, fociznak. 
Nagyon szépek a sétautak keresztbe-kasul a hegyen, de ha nagyon muszáj, akkor toronyiránt is fel lehet menni a csúcsra, ami nem túl magas, de így is szép a kilátás Milánóra.  
Megközelítés:
Author

Write A Comment