Az első teljes hétvégés kirándulásunkat a tengerpartra szerveztük. Jó döntés volt! A táskámban persze vékony garbók, pulóverek, sálak, polárok. Ehhez képest ilyen  időjárás volt:
Milánóból (dugó nélkül) 2 óra autózással elérhető a Ligur-tengerpart, ez a Genovától keletre és nyugatra lévő tengerparti szakaszt jelenti, így együtt ők a Liguri riviéra. Mi a keleti oldalt választottuk, ott is Rapallo nevű kis városkát. Azt tudtuk, hogy szép helyre megyünk, de hogy ennyire szép, azt nem. És ehhez a 20 fokos meleg még a ráadás volt! Rapallo-ban van tengerparti sétány pálmafákkal, kikötő, vár, sétálóutca, rengeteg étterem, szóval minden adott egy szép hétvégéhez.
Sőt, még felvonó is van, az 1558-ban épült, 600 méter magasan lévő templomhoz.
A templomtól több turistaút is indul, pontos leírást sehol nem találtam, de a helyi vadászol elmondták, hogy le lehet menni a felvonó indulásához (ezt 8-12 év közötti gyerekek megcsinálták), aztán át lehet kelni a hegyen, a szemközti hegyen lévő várhoz, ez nagyon hosszú út. És van a két kicsi sétaút, amit mi választottunk, egyik fel a hegytetőre, a másik pedig egy étteremhez.  
A hegytetőn (Monte Rosa 692 m) semmi nincs egy antennán kívül, még kilátás sem, így csak a sportérték miatt érdemes felmenni. 
Mivel ez kálváriadomb, így a 14 stációt láthatjuk képekkel illusztrálva a hegytetőig, nagy feladat elé állítva minket, szülőket, azzal, hogy értelmes választ adjunk az érdeklődő, mindent észrevételező gyerek azon kérdésére hogy pl. „Miért lyukasztják ki neki lábát? „… Ha valaki ezeken a kérdéseken és válaszokon már túl van, kérem adjon tippeket!!

Miután gyorsan lemasíroztunk a hegyről, próbálva háttal menni a képeknek (nem sikerült), elsétáltunk még a templomtól pár 10 méterre lévő csodás kis étteremig (Casa del Pellegrino).

Remélem, visszaadnak valamit a képek az őszi, tengerparti hangulatból.

Megközelítés:

A felvonótól a templomig fel kell sétálni (pár méter), a lépcsőket ki lehet kerülni, sőt lift is van, a templom bal oldalán. A hegyre és az étteremhez is a templom mögött indul az út.
Autóval is fel lehet jönni a templomig, parkoló is van.

Térkép: Az nincs.
Táv: kb. 1000 méter, beleértve a hegytetőt és az éttermet is
Szint: A felvonótól 92 méter felfelé
Időtartam: A templomtól a hegytetőre 20 perc felfelé, 10 perc lefelé. A templomtól az étteremig és vissza 25 perc
Hogyan: gyalog, babakocsival a templomhoz és az étteremig

Author

Write A Comment