A hétvégi szánkózást kicsit beárnyékolta az iszonyat erős szél. Így aztán következő nap oda mentünk, ahová az előrejelzés csak minimális szelet ígért. A hely most Brusson lett.
Mondanom sem kell, hogy ez a falu is gyönyörű helyen fekszik, 1338 méter magasan. A síelés, szánkózás mellett ez ismert sífutóterep is, többször rendeztek itt világkupát. Mindjárt nosztalgiázni is kezdtem, ahogy elnéztem a ragyogó napsütésben sífutó emberkéket.
A síeléssel ellentétben a sífutást szeretem, pedig ezt is felnőtt fejjel próbáltam először, de első látásra szerelem lett. Csak mostanság vagy terhes voltam, vagy kisgyerekem volt (van), úgyhogy a szerelem elhalványult. De most fellobbant újra!! Főleg, hogy ilyen könnyen megközelíthető helyen van, még inkább! Na, de vissza a szánkózáshoz.
Brusson-ban is van Baby Snow Park, de a magasabban fekvő részen, és a szél miatt nem mentünk fel odáig.  Sebaj, a sífutópálya mellett van egy tökéletes domb, ahol lehet szánkózni, a Hotel du Foyer mellett. Szánkózás után még lehetett volna egy nagyot sétálni, vagy húzni a gyerkőcöket a szánkón, de a húznivaló elfáradt, így az előbb említett szállodánál található önkiszolgáló étterembe mentünk, aztán az autóhoz:-)

Megközelítés
Délről érkezve, a faluban a Col de Jeux leágazást elhagyva, az út bal oldalán található egy nagy parkoló, és onnan már séta. Az út túloldalán, kicsit visszafelé van a kölcsönző, 8 EUR/nap a bob (igazolvány szükséges).
A Baby Snow Park Estoul-hoz a kölcsönző melletti úton kell hegynek fel indulni, és valahol a végén kell lennie a térkép szerint:-)
Author

Write A Comment