Olaszországban január 6-a, Vízkereszt, munkaszüneti nap, és mivel ez most péntekre esett, így adott volt a hosszú hétvége (szálláskeresés közben nem nagyon érzékeltem az olasz válságot, szinte minden szálloda foglalt volt) egy kis szánkózásra a hegyekben.
A cél Valle d’Aosta, a Milánótól nyugatra, észak-nyugatra fekvő régió 3-4ezresei. Jó kis hely, Nyugat-európa legmagasabb hegyei, a Mont Blanc (4810m), a Monte Rosa-csoport (4634m), a Matterhorn (4479m), a Gran Paradiso (4061m) mind elérhető. 
Egyszerűen gyönyörű hely, nemcsak szánkóztunk, autóztunk is, csodaszép hegyek között, lehetetlen helyen épített szerpentineken, és persze az egész régión átvezető autópályán. 
Szánkópályákat kerestem, és nagy örömömre szinte minden faluban volt Baby Snow Park, ami kifejezetten a gyerekeknek kialakított szánkózós hely, téli játszótér, gyereksípálya felvonóval, és az én sípályát már rég látott szememnek újdonsággal, a mozgó szőnyeggel, amire ráállva simán feljutnak a dombra szánkóstól, bobostól. 
Mi a Monte Rosa lábánál lévő kis falut, az 1385 m magasan fekvő Gressoney-Saint-Jean-t választottuk, ahol két nap is boboztunk.
A Snow Park mellett van ingyenes szánkópálya is, az is nagyon jó, csak fárasztóbb felmenni a dombra, de cserébe hosszabb a pálya.

Megközelítés:

A Snow Park a falu elején van, jobb kéz felől, ha délről érkezünk. Nagy, ingyenes parkoló még a Park bejárata előtt (most tömve volt), ha délről érkezünk, balra. Vagy, amúgy olasz módra, bárhol, ahol hely van…
A Snow Park belépő egy napra 5 EUR, korlátlan ki-bejövetellel, bobot vinni kell, vagy kölcsönözni is lehet, 5 EUR/nap, a parkkal szemközti kölcsönzőben (igazolvány kell hozzá).
A Park melletti éttermet (Hotel Flora Alpina étterme) aki jót akar magának hagyja ki, próbáljon máshol enni…mi beleszaladtunk, merthogy ez volt a legközelebb, de ha Gordon Ramsay  látja ezt a társaságot, szerintem nem is ordított volna velük, hanem csendben kimegy, és felakasztja magát…

Térkép:

Author

Write A Comment