A múlt héten Tenerifén nyaraltunk. Kevés hely van, ahová visszamegyünk (annyi jó hely van a világon), de Tenerife ilyen. A Kanári-szigetek legnagyobb és legváltozatosabb szigete.
Gyönyörű tavaszi idő, viszonylag közel és akár fapadossal megközelíthető. Milánóból 4 és fél óra, Budapestről charterrel 5,5 óra, fapadossal az átszállás miatt hosszabb, de sokkal olcsóbb.
Először 4 éve voltunk, Lackóval a pocakomban, de már akkor tudtuk, hogy visszajövünk, jól fogjuk érezni magunkat gyerekekkel is. És most meg azt mondtuk, hogy még minimum egyszer, de inkább többször vissza kell jönni, mert túrázni is szeretnénk. Merthogy Tenerife nagyon jó hely túrázni is, a Teide Spanyolország legmagasabb hegye, és a szigeten lévő hegységek változatosak, tele túraútvonallal. 

A gyerekekkel is sokat mászkáltunk, de így is marad  még legközelebbre is. A legnagyobb élmény a delfinles, az óceánban a hajótól karnyújtásnyira ugráló delfinek! Őszintén, először csak marketing-fogásnak gondoltuk, hogy garantálják, hogy vagy delfint vagy bálnát látunk a hajóút során, de nem. Tényleg láttunk (ettől persze még lehet, hogy búvárok etetik a delfineket közben)!
Itt egy rövid videó a delfinekről, aztán a beszámolókat írom később.

Megközelítés:
Milánó-Bergamo-Tenerife/ Ryanair közvetlen járat
pár útvonal:
Budapest-Milánó-Tenerife /Wizzair-Ryanair
Budapest-Barcelona-Tenerife /Wizzair-Ryanair
Pozsony-Gran Canaria-Tenerife / Ryanair-Bintercanarias
Pozsony-Milánó-Tenerife /Ryanair
Budapest-Tenerife charter
(Neckermann charter kb. 140000 ft, ennek akár a fele is lehet a fapados verzió)
Térkép:

Author

Write A Comment